Cel puțin un român a fost luat ostatic după ce un petrolier a fost atacat de pirați în oceanul Atlantic

Autor: , in Externe / 30 noiembrie, 2020, 20:06 Etichete: , ,

Cel puțin un român a fost răpit duminică, 29 noiembrie, de pe o navă atacată de pirați în Oceanul Atlantic, în dreptul Golfului Guineea, transmite Digi24.ro, citând presa străină. 

Potrivit presei internaționale, pirații au răpit patru persoane. Publicația FleetMon precizează că e vorba despre patru persoane a trei naționalități: română, filipineză și rusă.

Nava aparţine unei companii din Marea Britanie. În momentul atacului, la bord erau 200 de marinari.

Informația potrivit căreia cel puțin un român a fost răpit de pe petrolier a fost confirmată de Adrian Mihălcioiu, liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor din România.

„Nava Agisilaos, sub pavilion Marshall Island a fost atacată de pirați azi-noapte, pe când traversa Golful Guineea, la 5 mile vest de Guineea și la 22 de mile de Togo. Echipajul a încercat manevre de evitare a atacului, însă se pare că aceste manevre nu au reușit și nava a fost abordată de pirați. Patru navigatori au fost luați ostatici”, a declarat Adrian Mihălcioiu pentru Digi24.ro.

Au intrat în acțiune societățile care dețin nava și se așteaptă o contactare din partea piraților și negocierile de rigoare. Mai mult ca sigur, aceste atacuri se soldează cu revendicări materiale, adică acelea de bani. Se negociază, și, de fapt, ăsta e și scopul acestor atacuri. Cererea de avantaje materiale.

Este un fenomen des întâlnit, și mai ales în ultima lună au fost multe atacuri soldate cu luare de ostatici în zona Golfului Guineea, acolo unde, din păcate, securitatea zonei nu este foarte bine pusă la punct.

Noi, Sindicatul Liber al Navigatorilor, cerem, alături de toate organizațiile internaționale sub umbrela Organizației Internațuionale a Transportatorilor, ca această zonă să fie asigurată din acest punct de vedere, pentru că în ultima perioadă aceste atacuri ale piraților s-au soldat și cu pierderi de vieți omenești.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X