(DOC) Decizie irevocabilă. CSJ a respins recursul depus de Dodon, acuzând că Iohannis și Orban s-au implicat în alegerile din R. Moldova

Autor: , in Actualitate / Politic / Prezidențiale 2020 / 30 noiembrie, 2020, 17:48

Magistrații Curții Supreme de Justiție (CSJ) au respins luni, 30 noiembrie, recursul depus de Igor Dodon pe faptul implicării în campania electorală pentru alegerile prezidențiale în Republica Moldova a persoanelor străine. Astfel, instanța ierarhic superioară a menținut decizia Curții de Apel Chișinău prin care contestația a fost declarată inadmisibilă.

Colegiul civil, comercial şi de contencios administrativ al Curţii Supreme de Justiţie a declarat inadmisibilă contestația depusă de Igor Dodon pe faptul implicării în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie și 15 noiembrie 2020 a persoanelor străine: președintele României, Klaus Iohannis; prim-ministrul României, Ludovic Orban; peședinta formațiunii „Uniunea Creștin Democrată din Germania”, Annegret Kramp-Karrenbauer.

În conformitate cu art. 230, 243 alin. (1) lit. b), alin. (2) Cod administrativ, completul specializat pentru examinarea acţiunilor în contencios administrativ al Colegiului civil, comercial şi de contencios administrativ al Curţii Supreme de Justiţie a decis:

Se respinge recursul depus de Igor Dodon, reprezentat de avocatul Nicolae Fomov. Se menţine încheierea din 17 noiembrie 2020 a Judecătoriei Chișinău, sediul Centru și încheierea din 20 noiembrie 2020 a Curții de Apel Chișinău, în cauza de contencios administrativ, la cererea de chemare în judecată depusă de Igor Dodon privind constatarea faptului implicării în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 01 noiembrie 2020 și 15 noiembrie 2020”, se menționează în actul emis de CSJ.

Decizia este irevocabilă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X