IGP

Trei copii au fost traumatizați în unui accident ce s-a produs în municipiul Bălți. Oamenii legii au stabilit că impactul s-a produs după șoferița a urcat băută la volan, iar în consecință a pierdut controlul mașinii și s-a izbit violent într-o bordură, după care automobilul s-a răsturnat.

Potrivit IGP, accidentul s-a produs în noaptea de duminică spre luni, în orașul Bălți. Femeia, în vârstă de de 27 ani, fiind în stare de ebrietate la volan (0.58 mg/l) a pierdut controlul automobilului și s-a tamponat într-o bordură, după care s-a răsturnat.

În mașină se afla un bărbat, în vârstă de 55 de ani, tot în stare de ebrietate (0.82 mg/l) și doi minori, ambii în vârstă de 10 ani.

„Ulterior, s-a stabilit că în timpul producerii accidentului, în autovehicul se mai afla o femeie, în vârstă de 36 de ani, împreună cu un copil de până la 2 ani, care a părăsit locul accidentului imediat după impact, lăsând persoanele traumate în mașină, neacordându-le ajutor”, se menționează într-un comunicat al IGP.

IGP

În acest sens, oamenii legii au venit cu un îndemn către cetățeni să fie respinsabili și să fie prudenți atunci când urcă la volan.

„Din păcate, în urma sutelor de accidente înregistrate pe teritoriul țării, mulți șoferi încă nu au înțeles faptul că fiind iresponsabili și încrezuți în sine în trafic și nerespectând regulile circulației rutiere pot deveni asasini al familiei și comunității. Printre principalele cauze a accidentelor rutiere rămân a fi depășirea limitei de viteză, starea de ebrietate la volan, efectuarea unei depășiri fără a se asigura, iar atunci când numărul de pasageri depășește norma stabilită de locuri destinate automobilului, în caz de impact numărul persoanelor traumatizate crește semnificativ”,se mai punctează în comunicat.

Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP reamintește:
– nu urcați la volanul mașinii dacă ați servit alcool;
– păstrați limita de viteză;
– asigurați-vă când făceți o depășire auto.
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here