Foto: ZdG

Situația ce ține de evoluția îmbolnăvirilor cu Covid-19 în Chișinău rămâne a fi nevaforabilă. Precizara aparține primarului Capitalei, Ion Ceban, anunțând despre o nouă secție pentru pacienții confirmați cu coronavirus, dar și despre noile locuri de la Moldexpo.

„Actualmente, pregătim o secție nouă cu 130 locuri pentru bolnavii de coronavirus în cadrul Spitalului Clinic Municipal de Ftiziopneumologie. Acestea vor fi activate în această săptămână. Totodată, la Centrul „COVID – 19 Chișinău” de la Moldexpo, au fost deja activate 65 de paturi pentru pacienții confirmați cu Covid – 19”, a anunțat Ceban.

Edilul Capitalei a îndemnat oamenii să fie mai prudenți și să respecte măsurile epidemiologice.

„Chem în continuare pe toată lumea la responsabilitate, inclusiv pe tinerii care sunt iresponsabili și frecventează localurile de noapte. Este inadmisibil să facem petreceri, să frecventăm cluburile de noapte, iar ulterior să căutăm medicii, care și așa muncesc la limită de aproape zece luni. Cadrelor medicale care lucrează cu pacienții infectați cu coronavirus, le spun un mare mulțumesc. Știu că nu este ușor. dar vă rog să rezistați și să nu cedați. Noi vă vom ajutăm în continuare cu ce vom putea”, a conchis Ceban.

În Republica Moldova, bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 107.017 cazuri. Din numărul total, 94.586 persoane au fost tratate de COVID-19, 2.290 au decedat.

Până la ziua de azi, 55 lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here