Presa de stat din Iran: O mitralieră cu telecomandă fabricată în Israel l-a ucis pe șeful programului nuclear iranian

Autor: , in Externe / IT/Ştiinţă / 30 noiembrie, 2020, 15:47 Etichete: , , ,

Postul de televiziune iranian în limba engleză Press TV a anunțat luni că arma folosită pentru uciderea șefului programului nuclear iranian vinerea trecută a fost fabricată în Israel, transmite Digi24.ro.

„Arma ridicată de la locul atacului terorist (unde a fost asasinat Fakhrizadeh) poartă logo și specificații ale industriei militare din Israel”, a spus o sursă pentru Press TV.

Funeraliile omului de știință iranian care conducea programul nuclear al țării au avut loc luni. Ministru apărării din Iran, Amir Hatami, a promis că programul nuclear fondat de Moshen Fakhrizadeh în urmă cu douăzeci de ani „va continua cu putere mai mare și cu viteză mai mare”

Înainte de anunțul făcut de televiziunea publică iraniană în legătură cu proveniența armei folosite pentru uciderea lui Fakhrizadeh, șeful intelligence din Israel, Eli Cohen, a declarat postului de radio 103 FM că nu știe cine este este vinovat pentru atacul din Iran.

Duminică, agenția de presă iraniană anunțase că Fakhrizadeh a fost asasinat cu o mitralieră controlată prin telecomandă și că aceasta a fost detonată după atac.

Acesta este un eminent om de ştiinţă iranian în domeniul nuclear, considerat părintele programului nucelar iranian.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X