(VIDEO) Un bărbat din raionul Șoldănești, ținut în sclavie de un consătean timp de circa 8 ani: Bănuitul, plasat în arest preventiv

Autor: , in Actualitate / Social / 30 noiembrie, 2020, 16:17

Un bărbat, în vârstă de 32 de ani, originar dintr-o localitate din raionul Șoldănești, a fost ținut în scalvie timp de circa opt ani de către un consătean de al său. Potrivit Procuraturii Generale, victima a fost supusă la servicii forțate în activitate de construcții și lucrări agricole, fiindu-i aplicate violențe periculoase pentru viață, sănătatea fizică și psihică.

La solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), bănuitul, cu vârstă de 54 de ani, din raionul Șoldănești, a fost plasat în arest preventiv pentru 20 de zile. Sub conducerea procurorilor PCCOCS, ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane au stabilit că începând cu anul 2012, învinuitul a supus zilnic un bărbat cu vârsta de 32 ani la servicii forțate în activitate de construcții și lucrări agricole.

Cei doi se cunosc în virtutea faptului că ambii sunt de origine din aceeași localitate a raionului. Exploatarea victimei de către învinuit a avut loc prin profitarea de poziția de vulnerabilitate a acesteia, manifestată prin situație financiară precară, precum și prin aplicarea violenței periculoase pentru viață, sănătatea fizică și psihică a victimei. Ca urmare a acțiunilor de urmărire penală, la domiciliul învinuitului oamenii legii au identificat și localizat victima, care era încuiată într-un șopron cu un șurub metalic, în condiții de sclavie și fără facilități igienice minime.

Victima a fost eliberată imediat și a beneficiat de consiliere psihologică, cu plasarea ulterioară într-o instituție specializată.

Potrivit legii, infracțiunea de trafic de ființe umane se pedepsește cu închisoare de la 7 la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X