Unde va avea loc ceremonia de învestire a Maiei Sandu: „Din cauza pandemiei, evenimentul va fi restrâns” (VIDEO)

Autor: , in Actualitate / Politic / Prezidențiale 2020 / 30 noiembrie, 2020, 16:08

Ceremonia de învestitură în funcția de președinte al Republicii Moldova va avea loc pe 24 decembrie 2020, la Palatul Republicii. Anunțul a fost făcut luni, 30 noiembrie, în cadrul unei conferințe de presă susținută de Maia Sandu.

Maia Sandu a precizat că din cauza pandemiei, evenimentul va fi unul restrâns.

„Din păcate, din cauza pandemiei va fi un număr limitat de persoane. Conform legii, ar urma să invităm reprezentanți ai mai multor instituții ale statului, dar încercăm să reducem numărul, așa încât să păstrăm și spiritul legii, dar să ținem cont și de restricțiile impuse de pandemie. Nu vom putea să invităm prea multă lume la acest eveniment pentru că ne dorim ca lumea să rămână în siguranță”, a declarat Maia Sandu.

În acest context, președinta aleasă a menționat că evenimentul din data de 24 decembrie va putea fi urmărit online.

Totodată, Maia Sandu a mai spus că va renunța la calitatea de președinte al Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), până la 20 ianuarie, așa cum prevede legea.

Ea a spus că își dorește să fie președintele tuturor și va depune eforturi pentru a face acest lucru din respect pentru toți cetățenii.

În 2016, ceremonia de învestitură a lui Igor Dodon în funcția de președinte al țării s-a desfășurat la data de 23 decembrie, la ora 12:15, la Palatul Republicii. Asta chiar dacă anterior, Dodon solicitase ca evenimentul să se petreacă în aer liber.

Atunci, evenimentul de la Palatul Republicii a fost boicotată de PL, PLDM și PCRM, însă a adunat deputați, politicieni, artiști, fețe bisericești și alte persoane publice.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X