Volkswagen a confirmat că intenționează să lanseze modele electrice de 20.000 de euro care vor avea baterii de cel mult 45 kWh. Cel mai probabil, modelele vor avea numele ID.1 și ID.2 și vor apărea după anul 2023.

Volkswagen își conturează deja un plan ambițios pentru extinderea gamei de modele electrice sub noul brand ID, scrie Automarket.ro.

Potrivit unor informații dezvăluite de Ralf Brandstätter, CEO-ul Volkswagen, pentru publicația britanică Autocar, producătorul german a stabilit deja reperele pentru încă două modele electrice care urmează să fie dezvoltate pe o versiune mai mică a platformei MEB și să fie prezentate în următorii ani.

Este vorba despre o subcompactă și un SUV subcompact care ar urma practic să fie poziționate în gamă la fel ca modelele cu motoare termice Polo și T-Roc.

Principalul obiectiv al germanilor este ca noile modele să aibă preturi cuprinse între 20.000 și 25.000 de euro, în funcție de dotări.

Pentru a atinge o astfel de plajă de prețuri, Volkswagen intenționează să utilizeze baterii cu o capacitate de cel mult 45 kWh.

Spre comparație, hatchback-ul compact ID.3 va fi disponibil în versiuni cu baterii de 45 kWh, 58 kWh și 77 kWh.

„Lucrăm la aceste concepte. Sigur, trebuie să luăm în calcul că în segmentele inferioare va fi o cerere mare pentru modele electrice, așa că pregătim concepte. Vom discuta în curând. Mașinile din segmentele inferioare sunt foarte interesante pentru noi”, a declarat Brandstätter.

Cel mai probabil, cele două modele electrice accesibile vor apărea după anul 2023. Ulterior, Grupul Volkswagen va lansa derivate pentru aceste modele și pentru brandurile Seat și Skoda.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here