PDM: Nu vom susține plafonarea taxelor locale impusă de Guvern în politica fiscală pentru 2021

Autor: , in Actualitate / Politic / 1 decembrie, 2020, 16:09 Etichete: , , ,

Fracțiunea Partidului Democrat din Moldova (PDM) anunță, printr-un comunicat de presă, că nu va susține inițiativa Guvernului privind plafonarea taxelor locale impusă în politica fiscală pentru anul 2021. Declarația vine în urma unei întrevederi dintre liderul democraților Pavel Filip cu reprezentanții Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM).

„Ca partid cu cei mai mulți primari din țară, PDM îi va susține întotdeauna pe primarii și aleșii locali. Ei sunt cei care cunosc cel mai bine nevoile localităților lor, sunt cei care au încrederea oamenilor care i-au ales și știu cum să aibă grijă mai bine de comunitățile lor”, a menționat Pavel Filip.

PDM/Facebook

Amintim că luni, 30 noiembrie, Ion Chicu a declarat că investitorii susțin inițiativa Guvernului privind plafonarea taxelor locale și s-a arătat deschis să poarte discuții cu reprezentanții Autorităților Publice Locale, însă a precizat că Guvernul nu va renunța la această inițiativă. Premierul s-a arătat sigur că Parlamentul va aproba un asemenea proiect.

Vezi și: Chicu nu renunță la plafonarea taxelor locale: „Marea majoritate a investitorilor susțin propunerea dată”

Mai mulți primari au organizat un protest pe 27 noiembrie, față de intenția guvernului de a plafona taxele locale. Aleșii locali s-au adunat în fața Ministerului Finanțelor, ulterior aceștia au pornit spre clădirea Guvernului. În opinia primarilor, plafonarea taxelor locale este o imixtiune în activitatea lor.

Vezi și: „Suntem tare supărați”. Primarii anunță că vor ieși la protest în fața Guvernului, fiind împotriva plafonării taxelor locale 

Pe de altă parte, Comunitatea de afaceri a susținut inițiativa de a plafona taxele locale, care are drept scop asigurarea previzibilității și predictibilității activității de întreprinzător.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X