Alte 20 de persoane, răpuse de COVID-19. Printre victime, un bărbat care a refuzat să fie spitalizat

Autor: , in COVID-19 / Social / 2 decembrie, 2020, 19:18 Etichete: ,

Alte 20 de persoane au decedat, în ultimele 24 de ore, în urma complicațiilor provocate de COVID-10, potrivit datelor prezentate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS). Printre victime este și un pacient, în vârstă de 38 de ani, originar din raionul Drochia, dar și un bărbat care a decedat după ce a refuzat să fie spitalizat.

Potrivit reprezentanților MSMPS, în ultima zi 14 bărbați și 6 femei și-au pierdut viața din cauza noului coronavirus. Bilanțul total al deceselor a ajuns la 2.343 de la începutul pandemiei.

Deces 2324: Bărbat de 70 ani din mun. Chișinău, internat la SCM Gh. Paladi. Comorbidități: obezitate, cardiopatie mixtă.

Deces 2325: Bărbat de 72 ani din mun. Chișinău, internat la IMU. Comorbidități: obezitate.

Deces 2326: Bărbat de 47 ani din mun. Chișinău, internat la SCM Gh. Paladi. Comorbidități: boală cardiacă.

Deces 2327: Bărbat de 38 ani din r-nul Drochia, transferat de la SR Drochia la IMU. Comorbidități: obezitate, insuficiență venoasă cronică a membrelor inferioare.

Deces 2328: Bărbat de 70 ani din r-nul Fălești. Deces la domiciliu, pacientul a refuzat spitalizarea. Comorbidități: hipertensiune arterială, boală oncologică.

Deces 2329: Femeie de 61 ani din mun. Chișinău, internată la SCM SF. Arh. Mihail. Comorbidități: hipertensiune arterială, cord hipertensiv cronic.

Deces 2330: Femeie de 61 ani din r-nul Căușeni, internată la SR Căușeni. Comorbidități: hipertensiune arterială, obezitate.

Deces 2331: Bărbat de 76 ani din r-nul Glodeni, internat la SR Glodeni. Comorbidități: hipertensiune arterială, boală oncologică.

Deces 2332: Bărbat de 65 ani din r-nul Vulcănești, internat la SR Ceadîr-Lunga. Comorbidități: diabet zaharat.

Deces 2333: Bărbat de 79 ani din r-nul Soroca, internat la SR Soroca. Comorbidități: encefalopatie mixtă, consecințe AVC.

Deces 2334: Femeie de 72 ani din r-nul Soroca, internată la SR Soroca. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat.

Deces 2335: Bărbat de 55 ani din r-nul Ceadîr-Lunga, internat la SR Ceadîr-Lunga. Comorbidități: hipertensiune arterială.

Deces 2336: Bărbat de 58 ani din mun. Chișinău, internat la Institutul Oncologic. Comorbidități: leucemie.

Deces 2337: Bărbat de 54 ani din mun. Chișinău, internat la Institutul Oncologic. Comorbidități: boală oncologică.

Deces 2338: Bărbat de 81 ani din r-nul Edineț, internat la SR Edineț. Comorbidități: cardiopatie ischemică.

Deces 2339: Femeie de 65 ani din mun. Chișinău, internată la SCM “Sf. Arhanghel Mihail”. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat, boală oncologică.

Deces 2340: Femeie de 69 ani din mun. Bălți, internată la SC Bălți. Comorbidități: hipertensiune arterială, angină pectorală de efort.

Deces 2341: Bărbat de 69 ani din mun. Bălți, internat la SC Bălți. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat.

Deces 2342: Femeie de 37 ani din r-nul Călărași, internată la Spitalul Clinic Bălți. Comorbidități: nefropatie hipertensivă, glomerulonefrită cronică.

Deces 2343: Bărbat de 78 ani din r-nul Căușeni, internat la SR Căușeni. Comorbidități: cardiopatie ischemică cronică, fibrilație atrială cronică.


Cotidianul.md reamintește cetățenilor recomandările Ministerului Sănătății:

– Spălați-vă mâinile de multe ori;
– Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
– Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile;
– Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți;
– Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât, în cazul, în care va prescrie medicul;
– Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
– Utilizați masca de protecție doar, în cazul, în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
– Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din zonele în carantina din Europa de cel puțin 14 zile;
– Animalele de companie nu transmit coronavirus.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X