(VIDEO) Ultima oră! Maia Sandu cheamă oamenii la protest: „De mâine începem lupta cu cei care se opun schimbării”

Autor: , in Actualitate / Politic / 2 decembrie, 2020, 17:59 Etichete: ,

Președinta aleasă Maia Sandu îndeamnă oamenii să iasă în stradă pentru a protesta împotriva inițiativei legislative a Partidului Socialiștilor (PSRM) care prevede scoaterea Serviciului Informații și Securitate (SIS) din coordonarea Președintelui.

„Regimul lui Dodon merge pe urmele lui Plahotniuc. Ei încearcă să ne fure rezultatele votului. Proiectul de lege cu care a venit astăzi în Parlament majoritatea PSRM și Șor, prin care SIS este scos din subordinea președintelui, este un abuz antidemocratic, pus la cale de persoana care a pierdut alegerile și încrederea poporului. Această persoană, care  nu va deține în curând nicio funcție publică, plănuiește să controleze în continuare schemele de corupție și instituțiile statului”, a declarat Maia Sandu în cadrul conferinței de presă.

Președinta aleasă a calificat acest proiect de lege drept „o tentativă de uzurpare a puterii în stat”, prin care s-ar încerca  păstrarea în captivitate politică a unei instituții esențiale pentru lupta împotriva corupției și a riscurilor pentru securitatea statului.

„Este clar că acest abuz nu este ultimul și că în continuare, socialiștii și deputații lui Șor vor încerca să folosească Parlamentul actual pentru a lupta contra propriului popor”, a adăugat ea.

Președinta aleasă spune că a discutat cu liderii altor formațiuni politice și au stabilit că  trebuie să oprească „atacul asupra Constituției și democrației”.

Maia Sandu a chemat oamenii să iasă în fața Parlamentului pentru a protestat împotriva „abuzului pus la cale de PSRM și deputații lui Ilan Șor”. Manifestațiile sunt planificate pentru joi, 3 decembrie, la ora 10:00, în fața Parlamentului. 

„De mâine începe lupta cu cei care se opun schimbării. Ei nu cred în lege, ei nu au cuvânt, nu au onoare, nu au frică de instituții și nici respect pentru popor și stat”, a spus Maia Sandu.

Amintim că miercuri, 2 decembrie, deputatul PAS Sergiu Litvinenco a declarat că în Parlament a fost înregistrat un proiect de lege prin care Serviciul de Informații și Securitate (SIS) să fie luat din coordonarea Președintelui și să revină sub control parlamentar.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X