Primăria Chișinău anunță venituri de zeci de milioane, în urma unei licitații privind amplasarea gheretelor în Capitală

Autor: , in Actualitate / Economic / 2 decembrie, 2020, 16:35 Etichete: , ,

În bugetul Primăriei Chișinău au ajuns peste 20 de milioane de lei, în urma primei licitații deschise pentru obținerea dreptului de încheiere a contractului pentru amplasarea unităților de comerț ambulant stradal pe teritoriul orașului. Anunțul a fost făcut miercuri, de primarul general, Ion Ceban.

Potrivit edilului, astăzi Primăria a obținut 20 milioane 205 mii lei pentru amplasarea a 11 gherete în parcurile din Capitală din cele 15 loturi scoase la prima licitație.

„Banii vor fi utilizați pentru îmbunătățirea infrastructurii orașului. Cele 15 locuri de comerț licitate astăzi se află în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”, pe strada Ion Creangă (Parcul Dendrariu), în Pădurea-Parc „Butoiaș”, în Parcul „Sarmizegetusa” și pe strada Valea Crucii (Grădina Zoologică).
Pentru celelalte patru loturi, nu s-au înregistrat participanți, ori a fost înregistrat doar un singur agent economic”, a spus primarul.

Agenții economici au încheiat contracte pentru dreptul de comercializare pentru cinci ani înainte, perioadă în care agentul economic are un loc asigurat și este scutit de riscul de a apariție a altor unități de comerț în preajmă, a precizat Ion Ceban.

O a doua licitație pentru obținerea locurilor de amplasare a gheretelor în capitală, în conformitate cu noul regulament, se va desfășura în data de 9 decembrie 2020, când vor fi scoase la licitație alte 15 loturi.

„Voi insista și în continuare ca loturile de teren, locurile pentru amplasarea gheretelor, publicitatea stradală, dar și alte bunuri ale capitalei să fie vândute prin licitații, transparent și corect. Banii trebuie să ajungă în bugetul orașului pentru a fi utilizați la dezvoltarea acestuia, și nu în buzunarele unor persoane”, a spus primarul.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X