Reacția Guvernului, după ce reprezentanții opoziției au anunțat că refuză să voteze bugetul și politica fiscală

Autor: , in Actualitate / Economic / Politic / 2 decembrie, 2020, 17:41 Etichete: ,

Guvernul vine cu soluții pragmatice pentru realitățile economice și sociale prin care trece Republica Moldova și țările lumii, în timp ce ceilalți deputați „probabil sunt în criză de idei expertizate și nu au de unde propune amendamente pentru îmbunătățirea nivelului de trai al cetățenilor”, a declarat pentru Cotidianul consilierul premierului, Boris Harea, după ce reprezentanții PAS, Platforma DA și PD au cerut retragerea proiectului politicii bugetar-fiscale de pe agenda Parlamentului. 

„Deputații responsabili analizează situația realist și urmează să vină cu propuneri prin amendamente. Ei planifică să voteze propunerile Guvernului și măsurile practice pentru cetățeni, prin creșterea salariilor medicilor și pedagogilor și a altor categorii bugetare, prin creșterea pensiilor și pentru o viață mai bună tuturor. De asemenea, deputații vor vota pentru locuri de muncă celor aflați acasă și celor plecați peste hotare. Constructiv identificăm soluții pentru mediului de afacere și pentru dezvoltarea economiei”, a comentat consilierul guvernamental.

Boris Harea a menționat că acestea sunt propunerile Guvernului care nu are dreptul la populism și la speculații neacoperite financiar.

„Desigur, este dreptul celorlalți deputați să facă politică cu orice prilej atunci când se află permanent pe baricade și continuu în campanii electorale. Probabil, sunt în criză de idei expertizate și nu au de unde propune amendamente pentru îmbunătățirea nivelului de trai a cetățenilor în condițiile critice, dar și cu o perspectivă rezervată. Aceasta este îndeletnicirea lor și nu văd mai departe decât speculații populiste”, a mai adăugat Boris Harea.

Amintim că miercuri, 2 decembrie, reprezentanții Platformei Demnitate și Adevăr și a Partidului Acțiune și Solidaritate, au cerut Guvernului să retragă proiectul politicii bugetar-fiscale pentru anului 2021 aprobat vineri și să vină cu alte propuneri. Deputatul PAS, Igor Grosu și vicepreședintele Parlamentului, Alexandr Slusari susțin că Guvernul ar fi aprobat pe furiș mai multe documente importante, iar deputaților nu li s-a oferit timp pentru a examina corespunzător proiectul care urmează să fie examinat în Parlament.

La scurt timp, liderul Partidului Democrat, Pavel Filip, a anunțat că a înregistrat un amendament la proiectul de lege a bugetului și politicii fiscale pentru anul următor. Deputatul a spus că bugetul țării riscă să fie prejudiciat cu 160 de milioane de lei pe an, după ce Guvernul a admis în politica fiscală „o șmecherie legată de țigări”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X