Șeful secției terapie intensivă de la spitalul raional Hîncești, răpus de COVID-19

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 2 decembrie, 2020, 17:10 Etichete: ,

Sistemul medical din Republica Moldova a mai pierdut un angajat. Este vorba despre Iurie Ovanesov, care a activat în calitate de şef al secţiei Terapie Intensivă a Spitalului Raional Hânceşti încă de la fondarea instituției, din 1996.

Potrivit portalului Sanatate.info, Iurie Ovanesov avea 69 de ani. Acesta suferea de o boală incurabilă și era supus procedurilor de chimioterapie. Acesta era șeful secției Terapie Intensivă al Spitalului Raional Hâncești de la fondare – anul 1996.

Colegii săi de la Spitalul Raional Hîncești au publicat un mesaj de condoleanțe pe pagina de Facebook a instituției:

„De multe ori a zădărnicit planurile morții, smulgând din ghearele ei sufletele pacienților.Zile și nopți a alinat durerea celor suferinzi. A dat viață, sănătate și speranță pacienților. Astăzi, speranța lui de viață a fost curmată de nemilosul virus.
Cu durere deplângem trecerea în eternitate a colegului nostru, Ovanesov Iurie, medic reanimatolog IMSP Spitalul Raional Hincești. Drum lin spre cer. Condoleanțe familiei și rudelor”, se arată în mesaj.

De la începutul pandemiei, în Republica Moldova au decedat 58 de cadre medicale antrenate în lupta împortiva noului coronavirus.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X