SIS-ul ar putea fi scos de sub controlul președintelui chiar mâine. Deputat: „Dodon și-a pierdut mințile”

Autor: , in Actualitate / Populare / 2 decembrie, 2020, 14:41

Un proiect de lege prin care Serviciul de Informații și Securitate (SIS) să fie luat din coordonarea Președintelui și să revină sub control parlamentar a fost înregistrat în Legislativ, acesta putând fi votat chiar mâine, susține deputatul PAS Sergiu Litvinenco.

„Dodon și-a pierdut mințile – a înregistrat prin deputații săi un proiect de lege prin care SIS-ul să fie luat din coordonarea Președintelui ales. Comisia juridică a aprobat cu 5 voturi un raport pentru două lecturi. Asta înseamnă că mâine se planifică adoptarea lui de plen în 2 lecturi”, a semnalat Litvinenco pe pagina sa de Facebook.

Astfel, instituția care a revenit sub controlul Președinției în iunie 2019, la insistențele socialiștilor și a lui Igor Dodon, ar putea reveni sub control parlamentare chiar înainte ca Maia Sandu să preia mandatul de șef al statului.

„Este desigur o acțiune disperată a unui personaj căruia îi fuge pământul de sub picioare. De asemenea, se scuipă pe voința a peste 1,6 milioane de oameni care au participat la alegerile prezidențiale, or aceștia a mers la vot inclusiv pentru faptul că președintele ca instituție să le reprezinte interesele”, a continuat Litvinenco, acuzând că proiectul ar fi „vădit neconstituțional”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X