(VIDEO) Renato Usatîi își îndeamnă susținătorii să iasă la protestul din fața Parlamentului: „Mâine trebuie să ieșim fără drapele politice”

Autor: , in Actualitate / Politic / 2 decembrie, 2020, 22:47

Liderul Partidului Nostru și fostul candidat la alegerile prezidențiale, Renato Usatîi, își îndeamnă susținătorii să participe la protestul organizat de președinta aleasă, Maia Sandu, ce se va desfășura mâine, 3 decembrie, în fața Parlamentului, la ora 10:00, împotriva inițiativei legislative prin care Serviciul de Informații și Securitate (SIS) să fie luat din coordonarea Președintelui și să revină sub control parlamentar.

Renato Usatîi și-a îndemnat simpatizanții să participe la manifestație, precizând că el însuși nu va fi din motiv că se află în Germania, la tratament. Totodată, politicianul a declarat că în funcție de evenimentele de mâine, protestele ar putea continua.

„Toți cei care se află în Chișinău, toți cei care se află în orice localitate din Republica Moldova, mâine, vă rog, toți cei care mă susțin să ieșiți la acest protest contra minciunii, contra uzurpării puterii în stat, contrabandei și fără de legile care au loc. Eu voi urmări cu atenție ce se va întâmpla mâine. Dacă va fi nevoie să fiu și eu în PMAN, vă asigur, că o să ajung la Chișinău și o să fiu alături de voi. Mâine trebuie să ieșim fără drapele politice. Sunt sigur că protestul de mâine este începutul sfârșitului regimului ticăloșilor. Eu cred că aceste proteste vor fi mai multe”, a declarat Renato Usatîi într-un live pe Facebook.

Amintim că miercuri, 2 decembrie, deputatul PAS Sergiu Litvinenco a declarat că în Parlament a fost înregistrat un proiect de lege prin care Serviciul de Informații și Securitate (SIS) să fie luat din coordonarea Președintelui și să revină sub control parlamentar.

În acest sens, președinta aleasă Maia Sandu a îndeamnat oamenii să iasă, mâine, 3 decembrie, în stradă pentru a protesta împotriva acestei inițiative legislative.

„Regimul lui Dodon merge pe urmele lui Plahotniuc. Ei încearcă să ne fure rezultatele votului. Proiectul de lege cu care a venit astăzi în Parlament majoritatea PSRM și Șor, prin care SIS este scos din subordinea președintelui, este un abuz antidemocratic, pus la cale de persoana care a pierdut alegerile și încrederea poporului. Această persoană, care  nu va deține în curând nicio funcție publică, plănuiește să controleze în continuare schemele de corupție și instituțiile statului”, a declarat Maia Sandu în cadrul conferinței de presă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *