Chicu, despre decizia Legislativului privind stadionul Republican: „Este o eroare”

Autor: , in Actualitate / Politic / Sport / 3 decembrie, 2020, 19:15 Etichete: ,

Premierul Ion Chicu s-a arătat suprins de votul deputaților socialiști și a celor din grupul Pentru Moldova, prin care s-a abrogat legea nr.151/2018, cu privire la transmiterea stadionului Republican cu titlu oneros Ambasadei Statelor Unite ale Americii. În opinia sa, această decizie a Legislativului „nu este una reușită”.

„Orice lege e lege. Dar consider că este o eroare să abrogi/modifici o lege, care vizează relațiile bilaterale între parteneri strategici”, a comentat premierul într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Oficialul a menționat că Republica Moldova are relații bune atât cu SUA, cât și cu alți parteneri strategici, iar decizia Parlamentului privind privind terenul de pe Tighina „nu este una reușită”.

„Executivul s-a ghidat până acum de legea încă în vigoare și au fost efectuate mai multe activități cu caracter tehnic în comun cu partea americană”, a mai spus Chicu.

Ion Chicu/Facebook

Amintim că în ședința Parlamentului de joi, 3 decembrie, deputații socialiști și cei din grupul Pentru Moldova, au votat pentru abrogarea legii nr.151/2018 cu privire la transmiterea stadionului cu titlu oneros Ambasadei Statelor Unite ale Americii.

Pe locul acestuia ar urma, potrivit unui anunț al lui Ilan Șor, liderul partidului omonim, ar putea fi construit „MoldovaLand și BasarabiaLand” – un „parc familial”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X