(DOC) Stadionul Republican, întors în posesia statului. În loc de noua Ambasadă SUA, Șor va construi „Moldovaland”

Autor: , in Actualitate / Politic / Sport / 3 decembrie, 2020, 18:46 Etichete: ,

Pe teritoriul Stadionului Republican vor fi construite doar edificii culturale și sportive, și nicidecum viitoarea Ambasadă a Statelor Unite ale Americii. Deputații socialiști și cei din grupul Pentru Moldova, au votat în ședința de joi, 3 decembrie, abrogarea legii nr.151/2018 cu privire la transmiterea stadionului cu titlu oneros Ambasadei Statelor Unite ale Americii. 

„Astăzi, terenul fostului Stadion Republican a fost întors în proprietatea statului. Legea din 2018 care prevedea transmiterea cu titlu oneros a acestui bun imobil a fost anulată, iar bunul imobil a revenit în proprietatea statului”, a anunțat socialistul Grigore Novac pe Facebook.

O zi mai devreme, Ilan Șor anunța că pe locul stadionului Republican va fi construit un „MoldovaLand și BasarabiaLand” – un „parc familial”.

„Președintele Partidului „ȘOR” Ilan Șor cere Parlamentului aprobarea de urgență a unui proiect de lege care să-i permită lui și echipei sale să construiască, pe locul unde a fost Stadionul Republican, un palat al sporturilor și parc de distracții pentru familii, cu acces gratuit, care, potrivit lui, va deveni un centru al unității naționale. Un proiect de lege în acest sens a fost înregistrat în această dimineață în Legislativ de către deputații platformei parlamentare „Pentru Moldova””, se arată într-un comunicat plasat pe pagina partidului Șor.

În proiectul de lege înaintat în Parlament, deputații au motivat abrogarea prin faptul că „legea a fost adoptată fără a se ține cont de interesul public național, nu a fost dezbătut pe larg cu specialiștii din diferite domenii, cu societatea civilă, cu autoritățile publice locale, etc.

De asemenea, aceștia spun că atunci când a fost aprobată legea, nu au fost luate în calcul mai multe aspecte, printre ele lipsa planului general urbanistic al Capitalei. Nu au fost discuții cu experții și au fost încălcate mai multe norme și în acest sens.

La 18 iunie 2018, Guvernul Filip a decis într-o ședință să acorde terenul de la Stadionul Republican ambasadei SUA. Decizia este una fără efecte juridice, întrucât la acea oră era în funcție deja Guvernul Sandu.

Președintele Igor Dodon a declarat ulterior că există și alte terenuri în capitală care pot fi puse la dispoziția SUA pentru a construi o nouă ambasadă și că asupra acestui subiect se va discuta în continuare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X