„Legile antinaționale și antipopulare” care au determinat opoziția să blocheze tribuna Parlamentului

Autor: , in Politic / 3 decembrie, 2020, 12:49

Tribuna Parlamentului este blocată la această oră de către deputații din opoziție, după ce mai multe proiecte contrversate, promovate de coaliția neoficială PSRM-ȘOR, au fost promovate pe ordinea de zi a Legislativului.

Astfel, proiectele care au trezit nemulțumirea deputaților din opoziție sunt: nr.476 privind politica bugetar-fiscală, nr.475 privind legea bugetului de stat pentru 2021, nr.473 privind legea bugetului asigurărilor sociale pentru 2021, nr. 474 privind legea fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pe anul 2021, nr. 481 privind modificarea legii Serviciului de Informații și Securitate.

Totodată, deputații din Platforma DA, susținute de celelalte fracțiuni ale opoziției, au cerut excluderea de pe ordinea de zi a proiectelor:

Nr.477 privind funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul RM (Alexandr Slusari a menționat că acesta nu are avizul guvernului, comisia sesizată în fond a fost exclusă de la examinare abuziv, proiectul dezbină societatea, chiar va produce o explozie și a fost inclus în ordinea de zi cu grave încălcări ale Regulamentului și exclusiv la cheremul lui dodon);

Nr.460 privind excluderea normelor de securitate a spațiului informațional și de propagandă și modificarea Codului serviciilor audiovizuale (inclus în agenda legislativului cu aceleași carențe ca și nr.477!);

Nr.228 (Vasile Năstase a argumentat prin încercarea de a exclude din Codul Serviciilor Audiovizuale a unei valori, noțiuni fundamentale – securitatea informațională a Republicii Moldova);

Nr.328, 329, 330 proiecte care vizează modificări la statutul special al Găgăuziei (Alexandr Slusari a opinat că acestea pun în pericol suveranitatea RM, nu au fost discutate în societate, prezintă pericolul federalizării, menționat și în avizul CNA).
Platforma DA a mai solicitat includerea pe ordinea de zi a următoarelor:

-Audierea directorului SIS, propusă de deputatul Chiril Moțpan, pentru a prezenta un raport despre ce face această instituție privind răpirea persoanelor în zona de securitate, recuperarea lor și alte subiecte stringente ce țin de securitatea națională;

-Audierea lui Ghenadie Țepordei, director general al Agenției Proprietății Publice, privind situația proprietăților Republicii Moldova pe teritoriul Ucrainei. Alexandr Slusari a menționat că pierdem proprietățile noastre în Ucraina și nu este clar cine gestionează situația, informația de la Curtea de Conturi este extrem de îngrijorătoare.

„Cu regret, nicio propunere înaintată de Platforma DA nu a fost acceptată de majoritatea parlamentară PSRM-Șor, care „a funcționat ca ceasul”, a declarat Alexandr Slusari, liderul fracțiunii Platformei DA.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X