Fracțiunea Partidului Democrat din Moldova (PDM) a declarat că se alătură acțiunii deputaților din Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și a celor din Platforma Demnitate și Adevăr, care au blocat tribuna principală a Parlamentului și astfel au întrerupt ședința plenară în semn de protest. Liderul PDM, Pavel Filip, a declarat că aceasta „este unica soluție posibilă de a bloca acest dezmăț”, referindu-se la proiectele incluse pe ordinea de zi de către coaliția neformală PSRM – Pentru Moldova.

Vezi și: „Legile antinaționale și antipopulare” care au determinat opoziția să blocheze tribuna Parlamentului

„Am solicitat excluderea de pe ordinea de zi a mai multor proiecte care, în opinia noastră, sunt niște abuzuri. Vorbesc despre proiectele privind statutul limbii ruse, așa-zisa propagandă, politica bugetar-fiscală. Vreau să vă atrag atenția, de fapt ce se întâmplă. Nu este prima dată când asistăm la un asemenea eveniment în Republica Moldova, când se încearcă distragerea atenției societății. 

Blocarea tribunei Parlamentului nu este o metodă populară, dar este și aceasta o metodă de exprimare democratică. PDM salută această decizie a colegilor, pentru că este unica soluție posibilă de a bloca acest dezmăț”, a declarat Filip, menționând că formațiunea pe care o conduce se va întoarce în ședința plenară.

Vezi și: (LIVE VIDEO) Protest la Parlament: Maia Sandu și deputații din opoziție s-au alăturat manifestanților

Amintim că deputații în timpul ședinței Legislativului, deputații PAS și cei din Platforma DA au blocat tribuna principală, după ce au fost incluse mai multe inițiative legislative dubioase ale coaliției neformale PSRM – Platforma parlamentară Pentru Moldova, formată din transfugi de la PDM și de la Pro Moldova și deputații Partidului Șor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here