Proiectele înaintate de PSRM, votate pe bandă rulantă cu susținerea celor din Pentru Moldova: SIS-ul a revenit în subordinea Parlamentului

Autor: , in Actualitate / Social / Uncategorized / 3 decembrie, 2020, 16:54

În ciuda protestelor și nemulțumirii opoziției, una câte una, proiectele controversate înaintate de deputații PSRM au fost votate cu susținerea platformei parlamentare Pentru Moldova, formată din transfugii de la PDM și apoi de la Pro Moldova, și deputații Partidului Șor. 

În timp ce opoziția a continuat să protesteze față de aceste inițiative legislative, ședința a fost prezidată de socialistul Vlad Batrîncea, fiind înconjurat de colegii săi socialiști, unde rând pe rând majoritatea parlamentară neoficializată PSRM și platforma Pentru Moldova, din care fac parte și deputații din Partidul Șor, au aprobat toate proiectele.

Astfel, fără a fi examinate și fără dezbateri, pe fundalul huiduielilor opoziției, au fost votate proiectele privind anularea legii antipropagandă, proiectul cu privire la statutul special pentru limba rusă, proiectul cu privire la statutul juridic special al UTA Găgăuzia, cât și trecerea SIS-ului din subordinea Președinției în cea a Parlamentului.

De menționat că aceste proiecte au nemulțumit opoziția, iar în consecință fracțiunile PAS și Platforma DA au blocat de mai multe ori tribuna centrală a Parlamentului. La un moment dat, spiritele s-au încins, iar deputații s-au îmbrâncit și stropit cu apă. Totodată, două microfoane din prezidiul Legislativului au fost deteriorate.

Vezi și: Deputat PAS: În altercații s-au rupt două microfoane şi s-a stricat un pahar

Un alt protest a avut loc astăzi, 3 decembrie, în fața Parlamentului, unde sute de oamenii s-au adunat la chemarea președintei alese Maia Sandu și a unor partide de opoziție, împotrivaproiectului de lege prin care Serviciul de Informații și Securitate (SIS) să fie luat din coordonarea Președintelui și să revină sub control parlamentar.

Amintim că toate proiectele ce au iscat conflict între fracțiunile parlamentare au fost inițiate de PSRM, după desfășurarea alegerilor prezidențiale.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X