Foto: sputnik

Președintele Partidului Democrat, Pavel Filip, anunță că va susține eforturile președintei alese de contracarare a destabilizării situației din țară și face un apel către socialiști să retragă proiectul de transfer al Serviciului de Informații și Securitate (SIS) din subordinea șefului statului din procedura parlamentară, pe care l-a calificat drept un „atac dur la suveranitatea țării”. 

Pavel Filip a notat faptul că după alegerile prezidențiale, atmosfera din Republica Moldova, în loc să se liniștească, se tensionează și mai mult.

Deputatul a declarat că PD consideră că inițiativa socialiștilor de a scoate SIS-ul de sub controlul președintelui ales este „cel puțin una copilărească”: „Știți, ca un copil care a pierdut jocul, vrea sa plece, dar își ia si jucăriile cu sine. Legea e lege pentru toți și nu poate fi croită în funcție de conjunctura politică și interesele personale”.

În continuare, Filip a declarat că partidul pe care îl conduce „se solidarizează cu cetățenii care nu acceptă abuzuri și care vor altfel de politică corectă și transparentă. În acest context, PD va susține eforturile președintei alese în contracararea destabilizării situației din țară și șmecheriile puse la cale de unii actori politici”.

„La 15 noiembrie oamenii au votat pentru schimbări nu doar la președinție, ci și la guvernare. Haideți să le oferim aceste schimbări. Colegi socialiștii, nu repetati greselile altora. Învățați să acceptați înfrângerile. Memoria tuturor e încă proaspătă. Nu călcați pe aceeași greblă pe care au călcat și alții anterior în încercarea de a se menține la putere cu orice preț.

PD pe aceasta cale face apel către PSRM să retraga acest priect din procedura parlamentară.

Amintim că miercuri, 2 decembrie, deputatul PAS Sergiu Litvinenco a declarat că în Parlament a fost înregistrat un proiect de lege prin care Serviciul de Informații și Securitate (SIS) să fie luat din coordonarea Președintelui și să revină sub control parlamentar.

Ulterior, președinta aleasă Maia Sandu a îndemnat oamenii să iasă în stradă pentru a protesta împotriva inițiativei legislative a Partidului Socialiștilor (PSRM) care prevede scoaterea Serviciului Informații și Securitate (SIS) din coordonarea Președintelui.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here