(VIDEO) „Vom anula toată ședința”. Platforma DA anunță că va contesta la CC procedura de votare de astăzi în Parlament

Autor: , in Actualitate / Politic / 3 decembrie, 2020, 17:53 Etichete: ,

Proiectele votate astăzi de majoritatea parlamentară PSRM-Pentru Moldova vor fi contestate la Curtea Constituțională, au anunțat joi, 3 decembrie, reprezentanții Platformei Demnitate și Adevăr, Dinu Plângău și Alexandr Slusari, în cadrul unui briefing de presă. 

„Astăzi a fost legalizată nunta ȘorDon. Contrar regulamentelor, contrar procedurii, pe bandă rulantă au fost votate mai multe proiecte contradictorii, care dezbină societatea, care sustrag atenția cetățenilor de la această mârșavă politică fiscală care a fost votată în prima lectură și care aduce cetățenilor doar creșterea de prețuri, majorarea poverii fiscale, scheme, scumpiri și diferite abuzuri”, a declarat deputatul Platformei Da, Alexandr Slusari. 

Deputatul Slusari a mai menționat și faptul că astăzi a fost schimbată componența Biroului Permanent, dar și componența unor comisii din cadrul Legislativului.

„Igor Dodon „trăiește în republica paralelă, nu parlamentară și în foarte scurt timp toată această mârșăvenie care s-a întâmplat în Parlament o sa fie contestată și sub aspect juridic, cât și sub aspect politic. ne așteptam la mai multe proteste și la reacții ale partenerilor externi”,a anunțat vicepreședintele Parlamentului, Alexandr Slusari. 

Potrivit lui Dinu Plîngău, ceea ce s-a votat contravine legii și nici nu se cunoaște dacă erau 51 voturi.

„Nici nu se cunoaște dacă era o majoritate de voturi Parlament, 51 de voturi pentru anumite proiecte sau nu. În tot haosul acesta cineva pretinde că au fost luate niște decizii, care pun în pericol securitatea națională a Republicii Moldova. Mâine vom pregăti documentele care vor fi depuse la CC, pentru a anula voturile date de o mână de deputați pentru un număr de acte normative. Considerăm că vom avea câștig de cauză. Vom anula, practic, întreaga ședință plenară care s-a petrecut astăzi”, a spus Plîngău.

Citește și: (STOP CADRU) Șeful fracțiunii PSRM, Furculiță, îi dă peste mână lui Gațcan în timp ce acesta votează propunerile opoziției

Amintim că ședința de joi a Legislativului s-a petrecut cu multă tensiune, proteste, îmbrânceli și fluierături. Deputații PSRM-Pentru Moldova au votat pe bandă rulantă mai multe proiecte controversate și activ contestate de opoziție, fără a fi examinate corespunzător de către parlamentari.

Printre acestea sunt proiectele bgetar-fiscale pentru anul 2021 și proiectul de transfer a SIS-ului de sub administrația Președinției în subordinea Parlamentului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X