Altercațiile de la ședința de ieri a Parlamentului au provocat pagube de zeci de mii de lei

Autor: , in Social / 4 decembrie, 2020, 17:54

Pagubele provocate în urma altercațiilor de ieri din forul legislativului sunt de aproximativ 60 de mii de lei. Președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a îndemnat secretariatul să inițieze procedura de identificare a celor vinovați care au deteriorat microfoanele și alte bunuri ale deputaților în ședința de joi, 3 decembrie.

„De ciudă că nu eram, au rupt și microfoanele”, a spus Greceanîi în debutul ședinței plenare de astăzi.

Conform raportului și evaluării preliminare, au fost deteriorate în total bunuri în valoare de peste 16 mii de lei și cu defect parțial – în valoare de 46 mii lei, ceea ce înseamnă că obiectele lucrează, dar sunt deja oxidate.

Prejudiciul total este de aproximativ 50 – 60 de mii de lei.

În timpul altercațiilor din forul Legislativului, președintele fracțiunii PAS, Igor Grosu, a aruncat cu apă dintr-un ulcior de pe masa președintelui și vicepreședinților Parlamentului, țina fiind Vlad Batrîncea care a supus votului proiectele ce au provocat un mare scandal între fracțiunile parlamentare. Ulterior, deputatul PAS, Dumitru Alaiba, a anunțat că au fost rupte două microfoane și a fost stricat un pahar de la prezidiul Legislativului.

Vezi și: Deputat PAS: În altercații s-au rupt două microfoane şi s-a stricat un pahar

Amintim că ședința de joi, 3 decembrie, a Legislativului s-a petrecut cu multă tensiune, proteste, îmbrânceli și fluierături. Deputații PSRM – Pentru Moldova au votat pe bandă rulantă mai multe proiecte controversate și activ contestate de opoziție, fără a fi examinate corespunzător de către parlamentari.

Printre acestea sunt proiectele bgetar-fiscale pentru anul 2021 și proiectul de transfer a SIS-ului de sub administrația Președinției în subordinea Parlamentului.

Ulterior, reprezentanții Platformei Demnitate și Adevăr, Dinu Plângău și Alexandr Slusari, în cadrul unui briefing de presă, au anunțat că proiectele votate astăzi de majoritatea parlamentară PSRM-Pentru Moldova vor fi contestate la Curtea Constituțională, iar președinta aleasă, Maia Sandu, a chemat oamenii, duminică, 6 decembrie, la un nou protest.

Vezi și: Duminică oamenii sunt așteptați la un nou protest la chemarea Maiei Sandu

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X