Chicu, după discuția cu Sandu: Acest parlament trebuie urgent dizolvat

Autor: , in Actualitate / Politic / 4 decembrie, 2020, 12:55

Guvernul a prezentat poziția premierului Ion Chicu, după discuația avută cu președinte ales Maia Sandu. Premierul susține că împărtășește pe deplin opinia președintelui ales, privind dizolvarea Parlamentului.

„În cadrul discuției prim-ministrul Chicu a solicitat respectuos tuturor forțelor politice din Parlament să examineze minuțios proiectele bugetar-fiscale, or este convins că Președintele ales înțelege foarte bine riscurile intrării în noul an fără buget aprobat.

Guvernul este gata să prezinte argumente/explicații pe orice virgulă/cifră din acele proiecte în Parlament. Orice amendament al deputaților va fi examinat și avizat de Guvern, iar deputații vor decide asupra textului final al acestor legi.

Premierul împărtășește pe deplin opinia Președintelui ales, că acest Parlament trebuie urgent dizolvat”, se arată în comunicatul emis de Guvern.

Anterior, Maia Sandu că a avut o discuție telefonică cu premierul Ion Chicu, căruia i-a transmis mai multe mesaje.

Sandu nu a precizat când a vorbit cu Chicu, dar a anunțat despre discuție vineri dimineață.

„I-am spus că bugetul prezentat de Guvern nu este în măsură să ajute cetățenii, dimpotrivă, conține scheme din care deputați corupți vor scoate bani în continuare. I-am spus că țara are nevoie de un alt parlament și de un alt guvern. Demisia guvernului este cea mai scurtă cale spre acest obiectiv”, a scris Maia Sandu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X