Pistolul folosit de Sean Connery în primul „James Bond”, vândut la licitaţie pentru 256.000 de dolari

Autor: , in Cultură/Media / Externe / 4 decembrie, 2020, 17:22 Etichete: , ,

Celebrul pistol Walther PP folosit de Sean Connery în primul „James Bond” a fost vândut pentru suma de 256.000 de dolari, a anunţat joi casa de licitaţii Julien’s din Beverly Hills, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Cumpărătorul este un fan american care doreşte să rămână anonim.

Sean Connery a folosit micul pistol în „Dr. No” din 1962.

În acest lungmetraj, agentul secret britanic primeşte ordinul de a-şi schimba vechiul Beretta cu un Walther. „Americanii din CIA nu jură decât pe el”, primeşte asigurări Bond.

Pistolul Walther, în diferitele sale versiuni, a rămas arma preferată a lui „007” circa 25 de filme mai târziu.

Arma vândută joi, neutralizată, este unul dintre cele două accesorii folosite de Sean Connery în primul film din seria „James Bond”. El a aparţinut armurierului filmului până când a fost scos la licitaţie în 2006.

Celebrul Walther a fost unul dintre cele 500 de obiecte simbolice ale cinematografiei hollywoodiene scoase la vânzare de Julien’s Auctions în cadrul unei vânzări speciale joi.

Pe catalog a figurat şi casca de pilot de luptă purtată de Tom Cruise în „Top Gun”, care s-a vândut pentru 108.000 de dolari.

Lansarea următorului „James Bond”, ultimul cu Daniel Craig în rolul lui „007”, a fost amânată din cauza pandemiei de COVID-19, fiind în prezent programată pentru aprilie 2021.

Adesea privit de către fanii „James Bond” – şi de unii dintre succesorii săi în rol – drept cel mai bun „007” de pe ecran, Sean Connery a interpretat personajul de şase ori, fără a lua în calcul rolul din filmul „neoficial” „Never Say Never Again”.

Amintim că Sir Sean Connery, primul interpret al lui „James Bond” pe marele ecran şi câştigător al unui Oscar la categoria cel mai bun actor în rol secundar în filmul „The Untouchables” (1987), a murit la 31 octombrie, la vârsta de 90 de ani.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X