Președintele Consiliului Audiovizualului, Dragoș Vicol, și-a dat demisia. Cine îi va lua locul

Autor: , in Actualitate / Politic / 4 decembrie, 2020, 15:23 Etichete: ,

Președintele Consiliului Audiovizualului (CA), Dragoș Vicol, a demisionat din funcție, în cadrul unei ședințe a instituției care a avut loc vineri, 4 decembrie. Informația a fost confirmată pentru Cotidianul de către membra CA, Larisa Manole. 

Dragoș Vicol, care se află la șefia CA din mai 2017, va fi înlocuit de Ala Ursu-Antoci, fostă șefă a cabinetului fracțiunii Partidului Socialiștilor din Parlament și profesoară la Colegiul de Ecologie.

Potrivit Media Azi, din 2015 până în 2019 ea a fost consilieră în cabinetul președintelui fracțiunii PSRM.  De asemenea, ea a figurat pe locul 43 în lista concurenților electorali în circumscripția națională la alegerile parlamentare din 2019.

Dragoș Vicol și-a dat demisia după ce PSRM a înregistrat, la 3 decembrie, o nouă inițiativă legislativă, prin care șefii celor mai importante instituții de stat, care au ajuns în funcție în perioada lui Vlad Plahotniuc, ar putea să-și piardă fotoliul. 

Este vorba despre Consiliul Audiovizualului, Centrul pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal, Comisia Națională a Pieței Financiare, Autoritatea de Integritate, Banca Națională a Moldoveni, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, Serviciul de Prevenire și Spălare a Banilor, Consiliul Concurenței și altele.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X