Usatîi o anunță pe Sandu că va participa la protestul de duminică: Acum pornesc din Germania

Autor: , in Actualitate / Politic / 4 decembrie, 2020, 13:26

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, anunță într-un comentariu la postarea făcută pe Facebook de Maia Sandu că se va alătura duminică, 6 decembrie, la protestul din Piața Marii Adunări Naționale (PMAN).

Politianul care se află actualmente la tratament în Germania spune că astăzi se pornește spre Republica Moldova și va participa la manifestația organizată de președinta aleasă, Maia Sandu.

Amintim că președinta aleasă, Maia Sandu, a chemat oamenii, duminică, 6 decembrie, la un nou protest în urma evenimentelor de joi, 3 decembrie, din forul Legislativului, unde deputații PSRM și platforma parlamentară „Pentru Moldova”, din care fac parte și deputații din Partidul Șor au aprobat, în grabă, mai multe proiecte controversate.

Vezi și: Duminică oamenii sunt așteptați la un nou protest la chemarea Maiei Sandu

Amintim că ședința de joi, 3 decembrie, a Legislativului s-a petrecut cu multă tensiune, proteste, îmbrânceli și fluierături. Deputații PSRM – Pentru Moldova au votat pe bandă rulantă mai multe proiecte controversate și activ contestate de opoziție, fără a fi examinate corespunzător de către parlamentari.

Printre acestea sunt proiectele bgetar-fiscale pentru anul 2021 și proiectul de transfer a SIS-ului de sub administrația Președinției în subordinea Parlamentului.

Ulterior, reprezentanții Platformei Demnitate și Adevăr, Dinu Plângău și Alexandr Slusari, în cadrul unui briefing de presă, au anunțat că proiectele votate astăzi de majoritatea parlamentară PSRM-Pentru Moldova vor fi contestate la Curtea Constituțională.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X