(VIDEO) Dodon, despre evenimentele din Parlament și proteste: V-am spus, dacă învinge oponenta mea în alegeri se va începe o perioadă de destabilizare

Autor: , in Actualitate / Politic / 4 decembrie, 2020, 12:28 Etichete: , ,

Președintele în exercițiu, Igor Dodon, a criticat-o pe oponenta sa Maia Sandu că pe timp de pandemie de COVID-19 a chemat oamenii la protest, asta deși însuși Igor Dodon și PSRM, înainte de al doilea tur de scrutin prezidențial, au organizat un miting cu susținătorii săi în centrul Capitalei. Totodată, liderul neformal al socialiștilor a comentat situația de joi, 3 decembrie din Parlament, numindu-i barbari pe deputații din opoziție.

„Vedeți că ceea ce v-am spus acum câteva săptămâni se adeverește. Vă amintesc ce v-am spus, în cazul în care învinge oponenta mea alegerile prezidențiale, cel mai probabil se va începe o perioadă de haos și destabilizare. Cei care au învins la aceste alegeri încearcă să destabilizeze situația în țară. Eu am pierdut alegerile prezidențiale, eu nu am scos lumea în stradă, deși puteam – oamenii erau nemulțumiți. Noi, cei care am pierdut alegerile, nu am organizat proteste, pentru că ținem la asigurarea liniște în societate”, a declarat Dodon.

Igor Dodon a comentat și situația de joi, 3 decembrie din Parlament, unde ședința a Legislativului s-a petrecut cu multă tensiune, proteste, îmbrânceli și fluierături. Președintele în exercițiu a calificat acțiunile deputaților din opoziție drept „barbare” și i-a îndemnat să să se comporte „civilizat”.

„Ați distrus bunurile din interiorul Parlamentului. Nu vă plac legile, nu vă plac proiectele – civilizat acest lucru se discută. Noi tot am fost în opoziție. Noi tot am blocat tribuna Parlamentului, dar niciodată nu am distrus nimic în Parlament. Ce încercați să demonstrați? Sunteți niște barbari cu astfel de metode”, spune Dodon, repetându-și recomandarea către opoziție ca să adreseze la Curtea Constituțională ori să inițieze procedura de demitere a Guvernului.

Președintele în exercițiu a comentat și protestul organizat, duminică, 6 decembrie, în Piața Marii Adunări Naționale la chemarea Maiei Sandu. Dodon spune că nu înțelege care este scopul acestui eveniment, menționând că Maia Sandu manipulează cetățenii.

„Cu ce scop? Să mai infecteze câteva mii de oameni cu covid? Care este scopul acestui protest? Nimeni nu vă împiedică să intrați în funcție. Vreți să infectați oamenii cu covid sau să intrați cu forță în Parlament și Guvern? Adică eu am reușit să repar clădirea, să v-o transmit așa frumoasă și voi vreți să o distrugeți?”, întreabă Igor Dodon.

Amintim că ședința de joi, 3 decembrie, a Legislativului s-a petrecut cu multă tensiune, proteste, îmbrânceli și fluierături. Deputații PSRM – Pentru Moldova au votat pe bandă rulantă mai multe proiecte controversate și activ contestate de opoziție, fără a fi examinate corespunzător de către parlamentari.

Printre acestea sunt proiectele bgetar-fiscale pentru anul 2021 și proiectul de transfer a SIS-ului de sub administrația Președinției în subordinea Parlamentului.

Ulterior, reprezentanții Platformei Demnitate și Adevăr, Dinu Plângău și Alexandr Slusari, în cadrul unui briefing de presă, au anunțat că proiectele votate astăzi de majoritatea parlamentară PSRM-Pentru Moldova vor fi contestate la Curtea Constituțională, iar președinta aleasă, Maia Sandu, a chemat oamenii, duminică, 6 decembrie, la un nou protest.

Vezi și: Duminică oamenii sunt așteptați la un nou protest la chemarea Maiei Sandu

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X