(VIDEO) Duminică oamenii sunt așteptați la un nou protest la chemarea Maiei Sandu

Autor: , in Politic / 4 decembrie, 2020, 10:32

Președinta aleasă, Maia Sandu, a chemat oamenii, duminică, 6 decembrie, la un nou protest. În cadrul unui briefing de presă, lidera PAS a spus că va depune o contestație la Curtea Constituțională și va solicita anularea legilor care au fost votate în ședința Parlamentului de deputații PSRM și platforma parlamentară „Pentru Moldova”, din care fac parte și deputații din Partidul Șor

„În Parlament s-au cuibărit un grup de infractori care nu respectă nici Constituția, nici legea și, mai ales, nu respectă poporul. Duminică ieșim cu toții în Piața Marii Adunări Naționale să le spunem ce crede poporul. Socialiștii și deputații lui Șor au votat ca niște mitraliere, la comandă, lege după lege pentru a-și asigura continuitatea hoției în pofida votului cetățenilor”, a menționat Maia Sandu.

În acest sens, președinta aleasă a declarat că se va adresa Curții Constituționale și va cere anularea legilor controversate, votate de coaliția informală PSRM – Șor.

„Împreună vom opri această tentativă de uzurpare a puterii”, a precizat Sandu.

Amintim că ședința de joi, 3 decembrie, a Legislativului s-a petrecut cu multă tensiune, proteste, îmbrânceli și fluierături. Deputații PSRM – Pentru Moldova au votat pe bandă rulantă mai multe proiecte controversate și activ contestate de opoziție, fără a fi examinate corespunzător de către parlamentari.

Printre acestea sunt proiectele bgetar-fiscale pentru anul 2021 și proiectul de transfer a SIS-ului de sub administrația Președinției în subordinea Parlamentului.

Ulterior, reprezentanții Platformei Demnitate și Adevăr, Dinu Plângău și Alexandr Slusari, în cadrul unui briefing de presă, au anunțat că proiectele votate astăzi de majoritatea parlamentară PSRM-Pentru Moldova vor fi contestate la Curtea Constituțională.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X