(VIDEO) PAS anunță că boicotează ședința de astăzi a Parlamentului

Autor: , in Actualitate / Politic / Uncategorized / 4 decembrie, 2020, 15:03

Vicepreședintelui Parlamentului Mihai Popșoi anunță că fracțiunea din care face parte nu va participa la ședința de astăzi, începând cu ora 15:00, a Parlamentului. Totodată, acesta a confirmat declarațiile lui Alexandr Slusari, potrivit cărora, Legislativul va avea un nou vicepreședinte și va fi de la Partidul Șor, iar președinții mai multor comisii parlamentare vor fi înlocuiți.

„Numai ce a avut loc ședința Biroului Permanent al Parlamentului unde socialiștii împreună cu cei de la Șor și grupul Pentru Moldova și-au ales un nou vicepreședinte al Parlamentului, au înlocuit președinții de comisii. La fel, conducerea delegației dintre Parlamentul R. Moldova și Parlamentul european condusă de doamna Babuc, a fost preluată de către Ruxanda Glavan. 

Când se împart funcții, una după alta, când se împart bunuri ale statului cum este stadionul Republican, când se închină instituții de stat cum este SIS, cum se numește această partajare dacă nu coaliție?

Noi la această ședință de la ora 15:00 nu vom participa”, a anunțat Popșoi.

Amintim că într-o postare pe facebook, potrivit lui Slusari, Vladimir Vitiuc va ajunge în fotoliul de vicepreședinte al Parlamentului, iar Sergiu Sîrbu, secretarul platformei parlamentare Pentru Moldova va lua locul lui Alexandru Jizdan în funcția de șef al Comisiei Securitate, Violeta Ivanov îl va înlocui pe Igor Vremea în Comisia politică externă, iar Marina Tauber va fi în locul lui Nicolae Ciubuc la șefia Comisiei de mediu și dezvoltare regională.

Vezi și: Un deputat de la fracțiunea Șor ar urma să fie numit vicepreședinte al Parlamentului. Slusari: „Căsătoria civilă Șordon va fi legalizată”

Amintim că deputații se întrunesc într-o nouă ședință plenară, vineri, începând cu ora 15:00. De menționat că sesiunea de astăzi nu a fost anunțată.

Vezi și: Deputații se întrunesc într-o nouă ședință plenară, începând cu ora 15:00

Puțin mai devreme, deputatul Sergiu Litvinenco, a scris pe Facebook că Biroul Permanent al Parlamentului, în noua componență, s-a întrunit în ședință.

„Din câte am aflat, la 12.00 are loc ședința noului Birou permanent al Parlamentului unde coaliția Dodon-Șor deține majoritatea. Interesant ce pun la cale. Fac vreo ședință de Parlament azi? Dacă da, au uitat să aprobe ieri vreo schemă corupțională? Şi o vor face azi?”, a scris deputatul PAS.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X