Socialiștii cheamă liderii fracțiunilor parlamentare la „discuții neformale”: Să convenim asupra unei foi de parcurs

Autor: , in Politic / 4 decembrie, 2020, 14:54

Socialiștii au chemat vineri la „discuții neformale” liderii celorlalte fracțiuni parlamentare, adică PAS, PPDA, PD și ȘOR, pentru a conveni asupra unei „foi de parcurs” privind activitatea ulterioră a Parlamentului și declanșarea alegerilor parlamentare. La discuții, susțin ei, poate participa și președintele ales Maia Sandu..

Într-o declarație de presă, vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, a declarat că alegeri anticipate vor avea loc în 2021, dar că partidele din Legislativ trebuie să convină asupra datei desfășurării scrutinului.

„Trebuie să respectăm procedurile. Îi chemăm la calm, ne așezăm la masa de discuții și discutăm această foaie de parcurs pur juridică. Sunt prevederi legale privind dizolvarea Parlamentului și desfășurarea alegerilor anticipate. Noi credem că aceste alegeri trebuie să aibă loc în 2021”, a declarat Batrîncea.

El a mai spus că este important de stabilit și situația Guvernului.

„Să stabilim dacă rămânem cu acest Guvern în exercițiu sau îl demitem și votăm altul”, a mai spus socialistul, declarând că partidul pe care îl reprezintă nu va participa la „formarea de majorități parlamentare”.

Aceeași idee o lansase vineri dimineață și președintele în exercițiu Igor Dodon.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X