Vitiuc, numit vicespeaker în locul lui Babuc. Modificări în componența unor delegații parlamentare și comisii permanente

Autor: , in Actualitate / Politic / Uncategorized / 4 decembrie, 2020, 18:26

Așa cum anunțase anterior Alexandr Slusari, Parlamentul s-a ales cu un nou vicepreședinte. Coaliția neformală PSRM – Pentru Moldova, formată din deputații transfugi de la PDM iar mai apoi de la Pro Moldova și cei de la Șor, l-au numit pe Vladimir Vitiuc în funcția de vicepreședinte al Legislativului. Cu aceleași voturi, Monica Babuc a fost recuzată din scaunul de vicespeaker, la propunerea deputatului fracțiunii Șor, Denis Ulanov.

Și comisiile parlamentare au suferit schimbări. Deputatul grupului parlamentar Pro Moldova, Sergiu Sîrbu, a fost desemnat președinte al Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică în locul deputatului PDM, Alexandru Jizdan, care a devenit membru al Comisiei juridice, numiri și imunități.

Totodată, deputata Partidului Șor, Violeta Ivanov, a fost numită președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, iar deputatul fracțiunii PDM, Igor Vremea, care a deținut această funcție, devine membru al Comisiei drepturile omului și relații interetnice.

În cadrul Comisiei mediu și dezvoltare regionale, președintă a fost desemnată Marina Tauber în locul deputatului PDM, Nicolae Ciubuc, desemnat membru al Comisiei drepturile omului și relații interetnice.

La fel, componența unor delegații parlamentare și comisii permanente ale Legislativului a fost modificată. Astfel, Ruxanda Glavan a fost desemnată Copreședintă a Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, funcție deținută anterior de Monica Babuc, deputată a fracțiunii PDM.

La Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice la Marea Neagră, șefă a delegației Republicii Moldova a fost desemnată Violeta Ivanov din Partidul Șor. Anterior șeful delegației la APCEMN a fost deputatul fracțiunii PDM, Nicolae Ciubuc.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X