Accident cumplit, cu cel puțin 16 morți în Brazilia. Un autocar cu pasageri s-a prăbușit de pe un viaduct de 20 de metri înălțime

Autor: , in Externe / 5 decembrie, 2020, 16:13 Etichete:

Cel puţin 16 persoane şi-au pierdut viaţa vineri când un autocar s-a prăbuşit 20 metri sub un viaduct în Brazilia, potrivit unui bilanţ al pompierilor, citat de AFP.

Accidentul a avut loc în apropierea localităţii Joao Monlevade, în statul Minas Gerais (sud-est). Autocarul care transporta peste 40 de pasageri a căzut de pe un viaduct numit Ponte Torta.

Autobuzul s-a prăbușit de pe un viaduct de 20 de metri înălțime, cel mai probabil din cauza unei defecțiuni la frână, ucigând cel puțin 16 persoane. 

Potrivit El Pais, autoritățile braziliene au spus că 12 persoane au murit pe loc, iar alte patru au fost internate la spital. 

Alte 27 de oameni au fost răniți în accidentul care a avut loc lângă orașul Joao Monlevade, statul Minas Gerais. Printre răniți se află un tată și cei doi copii minori ai săi, fiind în stare destul de gravă., transferați la un spital din Belo Horizonte, la aproximativ 117 kilometri de locul în care s-a produs accidentul.

Un bilanţ anterior anunţase 10 decese. Mai multe persoane rănite în stare gravă au fost evacuate cu elicopterul.

Potrivit mărturiilor adunate de pompieri, autocarul şi-a pierdut brusc viteza la urcarea pe o pantă, a început să coboare cu spatele, după care a basculat pe deasupra viaductului.

Înregistrări video difuzate de pompieri au arătat autocarul complet distrus pe fundul unei prăpăstii.

Șase persoane, inclusiv șoferul, au reușit să sară din vehicul și să se salveze înainte de prăbușire. Potrivit anchetei preliminare, în autobuz se aflau cel puțin 46 de persoane.

Săptămâna trecută, un alt accident rutier spectaculos a făcut 41 de morţi şi 10 răniţi, cei mai mulţi angajaţi ai unei fabrici de textile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X