Noul coronavirus a luat viața a 19 oameni în ultimele 24 de ore. Printre victime este și un medic

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 5 decembrie, 2020, 18:57

Ministerul Sănătății, Muncii și protecției Sociale (MSMPS), anunță sâmbătă, 5 decembrie, decesul a 19 persoane, printre care și un medic ortoped-traumatolog. Astfel, bilanțul deceselor în țara noastră se ridică astăzi la 2403. 

Este vorba despre cinci femei și 14 bărbați. Mai bine de jumătate dintre victime au fost înregistrate în Chișinău. 

Deces 2385: Femeie de 73 ani, din municipiul Bălți, internată la SC Bălți. Comorbidități: boală cerebrovasculară, hipertensiune arterială.

Deces 2386: Bărbat de 72 ani, din municipiul Chișinău, internat la SCM ”Sf. Arhanghel Mihail”. Comorbidități: angină pectorală de efort, hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă, diabet zaharat.

Deces 2387: Femeie de 63 ani, din raionul Drochia, transferată de la SR Drochia, la SCM ”Sf. Arhanghel Mihail”. Comorbidități: bronșită cronică, pancreatită cronică.

Deces 2388: Bărbat de 79 ani, din raionul Taraclia, internat la SR Taraclia. Comorbidități: boală ischemică a inimii.

Deces 2389: Femeie de 45 ani, din raionul Sângerei, internată la SC Bălți. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat, obezitate.

Deces 2390: Bărbat de 72 ani, din municipiul Chișinău, transferat de la SCM ”Sf. Treime”, la SC Bălți. Comorbidități: diabet zaharat, boală renală cronică.

Deces 2391: Bărbat de 69 ani, din raionul Râșcani, internat la SC Bălți. Comorbidități: cardiopatie ischemică, angină pectorală de efort.

Deces 2392: Bărbat de 70 ani, din municipiul Chișinău, internat la SC Bălți. Comorbidități: diabet zaharat, nefropatie diabetică.

Deces 2393: Bărbat de 68 ani, din municipiul Bălți, internat la SC Bălți. Comorbidități: diabet zaharat, obezitate, ciroză hepatică.

Deces 2394: Bărbat de 71 ani, din municipiul Chișinău, internat la SCM ”Sf. Treime”. Comorbidități: cardiopatie hipertensivă, hipertensiune arterială.

Deces 2395: Bărbat de 80 ani, din raionul Telenești, internat la SR Telenești. Comorbidități: boală ischemică a cordului cu fibrilație atrială.

Deces 2396: Femeie de 69 ani, din municipiul Chișinău, internată la SCM ”Sf. Arhanghel Mihail”. Comorbidități: angină pectorală de efort, cardiopatie hipertensivă, hipertensiune arterială, diabet zaharat.

Deces 2397: Femeie de 64 ani, din municipiul Chișinău, internată la SCM ”Sf. Arhanghel Mihail”. Comorbidități: angină pectorală de efort, cardiopatie mixtă, hipertensiune arterială.

Deces 2398: Bărbat de 72 ani, din municipiul Chișinău, internat la SCM ”Sf. Arhanghel Mihail”. Comorbidități: cardiopatie hipertensivă, hipertensiune arterială, diabet zaharat, obezitate.

Deces 2399: Bărbat de 46 ani, din municipiul Chișinău. Internat la SCR. Comorbidități: ciroză hepatică, pancreatită cronică.

Deces 2400: Bărbat de 49 ani, din municipiul Chișinău Internat la IMU. Comorbidități: insuficiență cardio-respiratorie.

Deces 2401: Bărbat de 75 ani, din municipiul Chișinău. Internat la IMU. Comorbidități: cancer.

Deces 2402: Bărbat de 66 ani, din raionul Drochia. Internat la SR Drochia. Comorbidități: cardiomiopatie mixtă.

Deces 2403: Cu regret anunțăm trecerea la cele veșnice a lui Valerian Colesnic, în vârstă de 71 ani, care a activat în calitate de medic ortoped-traumatolog la Spitalul Clinic de Traumatologie și Ortopedie. În prezent, dl Colesnic nu activa, fiind la pensie. Acesta a fost internat la Institutul de Medicină Urgentă, la data de 27 noiembrie. Exprimăm sincere condoleanțe rudelor și familiei îndurerate. Dumnezeu să-l odihnească în pace.

Până la ziua de azi, 57 lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19.

Amintim că tot astăzi, în țara noastră au fost înregistrate alte 1.728 de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Astfel, de la începutul pandemiei, în Republica Moldova au fost înregistrate 115.557 de îmbolnăviri. 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *