Durere fără margini. O femeie din Chișinău, mamă a 8 copii minori, a decedat, răpusă de o boală grea. A fost petrecută pe ultimul drum

Autor: , in Actualitate / Social / 5 decembrie, 2020, 13:03

Durere fără margini. Sâmbătă, 5 decembrie, Irina Cij, mamă a 8 copii minori, care a decedat din cauza unei forme grave de cancer, a fost petrecută pe ultimul drum.

O mulțime de oameni s-a adunat la biserica în construcție „Sfântul Arhanghel Mihail” din Capitală, pentru a o petrece pe ultimul drum pe Irina Cij.

La slujba de înmormântare au fost adresate mesaje emoționante și de durere, în care a fost evocată femeia răpusă de o formă severă de cancer: „A fost mamă exemplară a 8 copii, soție devotată, dar și cea care a purtat cu demnitate şi răbdare crucea suferinței unei boli nemiloase, fiică vrednică a Bisericii Ortodoxe din Moldova”.

Irina Cij, soția preotului Marin Cij, a decedat pe data de 3 decembrie, la vârsta de 38 de ani, în ajunul sărbătorii mariologice – Intrarea în Templu a Maicii Domnului.

Femeia a fost înmormântată la Cimitirul Central din Capitală.

Amintim că, Irina Cij a fost diagnosticată cu o formă agresivă de cancer la organele interne.

UPDATE: 03 decembrie 2020:

Lacrimi de durere pentru familie și cei apropiați. Irina Cij, mamă a 8 copii minori, a decedat din cauza bolii grave de care suferea. Aceasta a fost internată în luna septembrie într-un spital din Turcia și a fost operată. Ulterior, a revenit în Republica Moldova și urma tratament, apoi urma să plece din nou în Turcia pentru a se vindeca, însă, a decedat.

Înalt Prea Sfinţitul (ÎPS) Vladimir, mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove a adresat un mesaj de condoleanțe:

„Am primit cu multă tristețe vestea trecerii neașteptate din această viață a doamnei preotese Irina Cij, soția Preacucernicului Părinte Marin Cij, președinte al Sectorului Sinodal Asistenţă Spirituală în Instituţiile Medicale, fiică vrednică a Bisericii noastre. Iubită de familia sa şi de cei din jur, Irina Cij reprezintă pentru cei care au cunoscut-o şi au preţuit-o un model luminos al mamei creştine, care şi-a dedicat viaţa familiei sale – soțului și celor 8 copii, având o credinţă profundă şi statornică”, a menționat mitropolitul Vladimir.

„Harnică şi devotată, înţeleaptă şi răbdătoare, preoteasa Irina a unit în viaţa sa rugăciunea cu munca. Ea şi-a crescut copiii în dragoste faţă de Dumnezeu, biserică și neam. Purtând cu demnitate şi răbdare crucea suferinței unei boli nemiloase, Dumnezeu a chemat-o la ceruri pentru a-i arăta că locul deplinei vindecări „de durere, întristare şi suspin” este viaţa veşnică din Împărăţia lui Dumnezeu”, a mai spus Înalt Prea Sfinţitul (ÎPS) Vladimir, mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove.

Irina Cij a fost diagnosticată cu o formă agresivă de cancer la organele interne.

03 septembrie 2020:

O femeie din Chișinău care este mamă a 8 copii minori trece prin momente dificile. Irina Cij a fost diagnosticată cu o formă agresivă de cancer la organele interne.

Femeia de 38 de ani care este mamă a 8 copii minori a aflat în luna august de boala gravă cu care se confruntă.

La data de 1 septembrie a fost internată într-un spital din Turcia și urmează a fi operată.

Familia femeii are nevoie de ajutor financiar pentru operație și tratament. Aceasta este soția unui preot al bisericii „Sfântul Arhanghel Mihail”.

„Cine poate contribui financiar este rugat să lase jertfa cu un pomelnic la pangarul bisericii „Sf. Arhanghel Mihail” (Spitalul nr. 2) din Chișinău sau la pangarul bisericii „Întâmpinarea Domnului” din incinta Universității de Stat din Moldova, în fiecare zi între 10.00-16.00. De asemenea, cei care doresc să facă donații pot să telefoneze la nr. de telefon: 079481586”, se arată în mesajul lansat întru susținerea femeii diagnosticate cu o formă agresivă de cancer.

BC „Mobiasbancă – Groupe Societe Generale” S.A., codul băncii (BIC): MOBBMD22, confirmă că pe numele Comunității Religioase Parohia cu „Hramul Sfîntul Arhanghel Mihail”, cod fiscal (IDNO)1014620000501, că la data 30.12.2016 au fost deschise următoarele conturi curente:

MDL – MD70MO2224ASV96858697100

USD – MD69MO2224ASV13470727100

EUR – MD65MO2224ASV13470807100

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X