(VIDEO) Pro Moldova se alătură protestului inițiat de Maia Sandu: „Să-i amintim lui Dodon că întreaga țara i-a cerut să plece”

Autor: , in Actualitate / Politic / 5 decembrie, 2020, 16:53 Etichete: ,

Liderul fracțiunii Pro Moldova, Andrian Candu, a anunțat, în cadrul unui briefing de presă, că formațiunea pe care o conduce se va alătura acțiunii de protest inițiate de președinta aleasă Maia Sandu. Deputatul a îndemnat simpatizanții partidului să iasă la protest, chiar dacă au viziuni politice diferite, dar și să respecte măsurile de protecție impuse de pandemie. 

„În timp ce fiecare din noi luptă pentru viață, Dodon și acoliții săi își fac de cap, în Parlament, în Guvern și peste tot unde au ajuns. Iată ca ne-am trezit cu legi care atenteaza la limba noastră, la libertatea și bunăstarea noastră”, și-a început Andrian Candu discursul.

„Stabilitatea de care vorbea Dodon a însemnat două Guverne într-un an, izolare internațională. Majoritatea cetățenilor au ales schimbarea, astfel, noi toți să-i arătăm lui Dodon că trebuie să plece. Dodon vrea să se răzbune că a pierdut fotoliu său de șef și că trebuie să-și strângă bagajele și să plece de la Condrița, din mașinile sale luxoase și mai ales, el vrea să ne arate că suntem slabi, neorganizați, și că el poate încă să iasă victorios. Zilele trecute, el disperat de putere cu acoliții săi din Parlament a încălcat legea și Constituția acestei țări și a aprobat acte care ne știrbesc din imaginea noastră. Dodon a arătat că pot fi încălcate înțelegerile cu partenerii strategici”, a continuat el.  

Deputatul Pro Moldova a menționat că oamenii, chiar dacă au viziuni politice diferite, trebuie să iasă mâine la protest și să-i amintească lui Igor Dodon că pe 15 noiembrie întreaga țara i-a cerut să plece.

„Vă îndemn pe toți să ieșim la protest ca să-i arătăm că prin diversitatea noastră putem fi uniți. Să fim prudenți, să purtăm mască. Să demonstrăm că în contextul pandemiei, noi știm să fim responsabili și să ne apărăm drepturile”, a spus Candu.

Amintim că președinta aleasă a Republicii Moldova, Maia Sandu, a chemat cetățenii duminică la o „consultare publică” în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, cerându-le ajutorul pentru a opri o „tentativă de uzurpare a puterii” de către Parlament, după ce legislativul a votat pe bandă rulantă o serie de legi controversate.

Astăzi președintele Partidului Democrat, Pavel Filip, a anunțat că se alătură protestelor organizate de Maia Sandu și a îndemnat membrii și susținătorii partidului să iasă duminică pentru a apăra „securitatea națională a Republicii Moldova, valorile și parcursul european al țării”. Totodată, Filip a îndemnat persoanele care intenționează să se alăture acțiunii de protest, să respecte măsurile de protecție în contextul pandemiei.

Citește și: Usatîi o anunță pe Sandu că va participa la protestul de duminică: Acum pornesc din Germania

Protestele urmează după ce la ședința Parlamentului de joi, 3 decembrie, deputații au votat pe bandă rulantă, fără respectarea procedurilor parlamentare necesare, un șir de proiecte de lege ce ridică semne de întrebare, printre care proiectul legii bugetului de stat și politica fiscală pentru anul 2021, proiectul de lege cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova, dar și proiectul privind preluarea SIS-ului din subordinea președintelui.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X