Kârgâzstanul a anunţat redeschiderea frontierelor pentru cetăţenii tuturor ţărilor

Autor: , in Externe / 6 decembrie, 2020, 06:29

Kârgâzstanul a anunţat sâmbătă redeschiderea frontierelor sale pentru cetăţenii tuturor ţărilor care sosesc cu avionul la trei aeroporturi din ţară, după luni de izolare din cauza pandemiei de coronavirus, informează France Presse, citată de Agerpres.

De vineri, 4 decembrie, „cetăţenii străini şi apatrizii pot ajunge în Republica Kârgâză cu zboruri regulate”, a declarat sâmbătă Ministerul Afacerilor Externe de la Bişkek.

Străinii vor putea intra în Kârgâzstan prin trei aeroporturi, cele din Manas (lângă capitala Bişkek), Oş şi Issâk-Kul.

Singura condiţie va fi prezentarea înainte de plecare şi la sosirea în Kârgâzstan a unui test PCR făcut de maxim 72 de ore.

Frontierele fuseseră închise de la începutul pandemiei în primăvară.

Ministerul de Externe a declarat că, în cadrul acestei ridicări a restricţiilor de intrare, observatorii internaţionali vor putea vizita Kârgâzstanul pentru alegerile de anul viitor.

Alegerile prezidenţiale sunt programate pentru 10 ianuarie, însă nu a fost încă stabilită o dată pentru votul parlamentar.

Ţara a înregistrat până acum 74.774 de cazuri de coronavirus, inclusiv 1.290 de decese. Asia Centrală a fost lovită în această vară de un al doilea val al pandemiei.

În Kârgâzstan, o ţară muntoasă săracă, autorităţile s-au trezit deosebit de neajutorate. În loc să consolideze sistemul de îngrijire a sănătăţii, guvernul a admis că ajutorul primit de la instituţiile internaţionale a permis în principal plata salariilor funcţionarilor publici şi completarea deficitelor bugetare create de epidemie.

Sursa: Agerpres

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X