Maia Sandu, în fața protestatarilor: „Guvernul trebuie să-și dea demisia imediat”

Autor: , in Actualitate / Politic / 6 decembrie, 2020, 13:24

„Guvernul trebuie să-și dea demisia imediat și să pornească mecanismul de declanșare a alegerilor parlamentare anticipate”, a declarat președinta aleasă, Maia Sandu, în fața protestatarilor adunați duminică, 6 decembrie, în Piața Marii Adunări Naționale

Potrivit acesteia, protestul de astăzi „nu este al unor partide politice, nu este despre ideologii, dar este protestul oamenilor din această țară, a cetățenilor care merită o țară bună pentru toți”.

„Supărat că nu a reușit să amăgească oamenii și de data aceasta, Igor Dodon încearcă să dea foc la țară. El încearcă să provoace haos, să adâncească criza, să ne țină în izolare internațională, să facă viața oamenilor și mai grea. Așa încearcă să se răzbune el pe oameni, pentru că nu l-au votat, să se țină de putere, ca să poată, în continuare, el și camarazii lui să fure nepedepsiți. Ignorând votul dumneavoastră din 15 noiembrie, el a încropit o majoritate parlamentară rușinoasă, PSRM – ȘOR, care a transformat Parlamentul într-o găinărie. Această majoritate este formată din deputați care au participat la furtul miliardului, care au reușit să se vândă de trei ori pe perioada unui mandat. Legile aprobate de ei în ultimele zile reprezintă un risc pentru securitatea statului. Aceste legi vin să reducă puterea președintelui, ca să nu putem lupta împotriva corupției, ele pun în pericol bugetul statului. Acest dezmăț trebuie oprit, anticipate. Cea mai scurtă cale spre alegeri anticipate este demisia Guvernului. Vreau să-l întreb pe prim-ministrul Chicu dacă-i place să fie Guvernul lui Șor, al expiratului Dodon, dacă vrea să protejeze în continuare acest Parlament compromis. Această nebunie trebuie să înceteze. Guvernul trebuie să-și dea demisia imediat și să pornească mecanismul de declanșare a alegerilor parlamentare anticipate”, a menționat Sandu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X