(VIDEO/DOC) Pavel Voicu a prezentat raportul de activitate al MAI în fața presei. Cum a răspuns acuzațiilor care i s-au adus

Autor: , in Actualitate / Politic / 7 decembrie, 2020, 17:02 Etichete: , ,

Ministrul de Interne, Pavel Voicu, a prezentat, în fața presei, raportul MAI pentru anul 2020 după ce un grup de deputați PAS și Platforma DA a depus o moțiune de cenzură împotriva activității sale. Oficialul a enumerat realizările instituției pe care o conduce și a respins acuzațiile aduse de mai mulți deputați. 

Raportul include date cu privire la măsurile realizate în perioada pandemiei, rezultatele obținute în activitatea instituțiilor din subordine, date statistice cu privire la starea criminogenă și priorități pentru următoarea perioadă.

„Misiunea principală a MAI este de a analiza, de a elabora și a monitoriza calitatea politicilor și domeniilor de competență. Ne conducem de prevederile Consituției și alte acte normative. Ca urmare a efortului depus, pentru anul 2020, nivelul de încredere în MAI constituie 41%”, a declarat Pavel Voicu.

Oficialul a declarat că rata criminalității a scăzut cu 12,6% față de aceeași perioadă a anului trecut. Totodată, s-a diminuat numărul accidentelor cu 23%.

În perioada menționată, potrivit ministrului, MAI au constatat 18 cazuri de contrabandă și a documentat 72 de grupuri criminale cu 172 de membri.

„Rezultatele sunt evidente. În premieră, remarc cu toată responsabilitatea că angajații MAI nu s-au implicat în activități improprii, fapt care le-a permis să-și exercite conștiincios atribuțiile”, a spus Pavel Voicu.

Raportul integral îl puteți asculta în materialul video de mai jos:

Aici vedeți raportul integral:

Amintim că la ședința de luni, 3 decembrie, moțiunea simplă împotriva lui Pavel Voicu a căzut din lipsă de cvorum, după ce fracțiunile PSRM, Șor și transfugii de la Pentru Moldova au boicotat ședința Legislativului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X