Cine este singurul cetățean moldovean care va ajunge în Parlamentul României; Leancă, Codreanu și Hadîrcă nu au acces

Autor: , in Actualitate / Politic / 7 decembrie, 2020, 09:14

Deputatul Constantin Codreanu și senatorul Ion Hadîrcă, parlamentari la București în ultimii 4 ani, nu vor mai accede în Legislativul României după alegerile parlamentare din 6 decembrie. De asemenea, șansa de a fi senator a ratat-o și Iurie Leancă. 

Totuși, în Parlamentul României va fi prezent un cetățean al Republicii Moldova. Este vorba despre Boris Volosatîi, care a fost pe prima poziție la Camera Deputaților pe listele Partidului AUR în diaspora.

AUR a obținut aproximativ 9% din voturile din Republica Moldova și peste 25% în total în diaspora, așa că Volosatîi se va regăsi aproape la sigur în viitorul Legislativ al României.

În schimb Constantin Codreanu, care a fost cap de listă la Camera Deputaților în diaspora pentru PMP, nu va mai accede în Legislativ, în condițiile în care formațiunea sa politică se află sub pragul electoral.

Aceeași soartă o va avea și senatorul Ion Hadîrcă, care a candidat pe poziția a doua la Senat, în Iași, din partea Pro România, partid care a obținut puțin peste 4% și nu va accede în Parlament.

Senator nu va ajunge nici Iurie Leancă, locul 1 la Senat din partea Pro România.

Citește și: Surprize mari în alegerile parlamentare din România: Rezultatele după procesarea a 95% din voturi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *