(VIDEO) Întrebările PAS pentru Voicu: Contrabandă de miliarde de țigări și interlopi anunțați în căutare care se plimbă liber prin Moldova

Autor: , in Actualitate / Politic / 7 decembrie, 2020, 12:18

În primele 10 luni din anul 2020, prin Republica Moldova ar fi trecut în jur de 1,6 miliarde de țigări de contrabandă, iar un interlop apropiat de interlopul Grigore Karamalak, anunțat în cautare, ar fi intrat în țară ilegal. Sunt câteva dintre subiectele pe care Partidul Acțiune și Solidaritate urma să le abordeze în cadrul moțiunii simple împotriva ministrului de Interne Pavel Voicu, care nu a mai avut însă loc din lipsă de cvorum.

Potrivit prim-vicepreședintelui PAS, Igor Grosu, volumul de contrabandă cu țigări în 2020 se apropie de „nivelul maxim din perioada lui Plahotniuc”.

„Deja cunoscutele companii Almavis și Tabimport continuă să beneficieze de tot suportul, sub patronajul lui Igor Dodon. În primele luni din 2020 au importat 1,6 miliarde de țigări. Toate aceste țigări sunte destinate ulterior contrabandei. Se întâmplă sub patronajul lui Igor Dodon, iar ministrul Voicu asigură asta. Serviciile de brokeraj pentru aceste două companii le efectuează consilierul raional și orășesc socialist din Rezina, Valentin Rotari”, a acuzat Grosu.

În consecință, susține el, Republica Moldova a suferit pierderi de un miliard de lei doar în 2020 din cauza acestei scheme.

Grosu a mai acuzat că „o autoritate criminală din anturajul interlopului Grigore Karamalak, pe nume Gheorghe Orlov”, ar fi intrat ilegal în Republica Moldova.

„Este dat în căutare internațională de către Republica Moldova, dar între primul și al doilea tur a trecut nestingherit frontiera Republicii Moldova, iar subalternii domnului Voicu nu au intervenit nicicum. Din informațiile noastre, el a venit în Moldova special pentru a face presiuni pe unul din concurenții electorali, în favoarea lui Igor Dodon. Ulterior acest cetățean a părăsit Republica Moldova, dar a fost reținut Ucraina”, a mai spus Grosu.

Amintim că moțiunea simplă împotriva lui Pavel Voicu a căzut luni din lipsă de cvorum. Asta după ce fracțiunile PSRM, Șor și transfugii de la Pentru Moldova au boicotat ședința Legislativului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *