Șeful Comitetului Olimpic Internațional, Thomas Bach, a declarat că președintele Belarus, Alexandr Lukașenko nu are voie să participe la evenimentele Comitetului Olimpic Internațional și nici la Jocurilor Olimpice. Anunțat a fost făcut pe Twitter de către directorul de comunicare al Comitetului Olimpic, Christian Claue, transmite portalul Tut.by

Astfel, atât pe numele lui Alexandr Lukașenko, cât și pe numele membrilor Comitetului Național Olimpic din Belarus, au fost emise interdicții temporare pentru participarea la toate evenimentele Comitetului Olimpic Internațional și la Jocurile Olimpice pentru încălcări ale Cartei Olimpice.

Comitetul Olimpic a cerut, totodată, federațiilor să asigure admiterea sportivilor belaruși la competiție, indiferent de opiniile lor politice, la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

„COI a ajuns la concluzia că actuala conducere a Comitetului Național Olimpic din Belarus nu protejează sportivii de discriminarea politică”, a explicat Thomas Bach.

Astfel, sancțiunile comitetului nu i-au afectat pe sportivi și nici nu se vorbește despre competiții sub steag neutru.

Potrivit sursei, anterior, a fost publicată informația conform căreia Comitetul Olimpic Internațional a deschis o anchetă privind suspiciunea de urmărire politică a sportivilor din Belarus.

„Executivul Comitetului olimpic internațional își exprimă profunda îngrijorare față de situația creată în comunitatea sportivă a Belarusului și va supraveghea cu atenție cum vor evolua evenimentele”, se arată într-un răspuns pentru „Fondul solidarității sportive” la o sesizare depusă de reprezentanții organizației, după arestarea medaliatului olimpic Andrei Kravcenko și decesul lui Roman Bondarenko.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here