MAEIE confirmă: Mașina diplomatică ce transporta 360 kg de anabolizante, se afla într-o misiune de serviciu

Autor: , in Actualitate / Justiție / Social / 7 decembrie, 2020, 20:22 Etichete: ,

Mașina corpului diplomatic al Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă, reținută sâmbătă, 5 decembrie, la postul vamal Palanca, în care au fost depistate cutii cu 360 de kilograme de anabolizante, se afla într-o misiune de serviciu. Informația a fost confirmată de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, într-un comunicat. 

Potrivit MAEIE, în urma verificărilor documentației interne, s-a aflat că autoturismul vizat se afla într-o misiune de serviciu pe ruta Moscova – Chișinău – Moscova în perioada 2 – 5 decembrie 2020 în baza unei solicitări adresate MAEIE din partea Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă, în vederea transmiterii la Chișinău a poștei diplomatice curente.

MAEIE anunță pe această cale că a inițiat măsurile interne de anchetă cu solicitarea explicațiilor de rigoare din partea colaboratorilor misiunii diplomatice vizate.

De asemenea, ministerul a dispus elaborarea unui nou regulament privind transportarea corespondenței în cadrul instituțiilor serviciului diplomatic și întărirea securității interne.

Vezi și: Un deputat PAS cere revocarea ambasadorului Andrei Neguța și solicită PG-ului să investigheze cazul de contrabandă cu anabolizante

Amintim că mai multe cutii cu anabolizante au fost depistate sâmbătă, 5 decembrie, în compartimentul pentru marfă al unui microbuz cu numere de înmatriculare arondate Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă. Șoferul a fost reținut.

Luni, șoferul microbuzului a fost pus sub învinuire, anunță Procuratura Generală (PG).

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X