Maia Sandu: Ne rezervăm dreptul să înaintăm moțiune de cenzură dacă acest Guvern nu demisionează în următoarele zile

Autor: , in Actualitate / Politic / 7 decembrie, 2020, 23:28 Etichete: , , ,

În cazul în care Guvernul Chicu nu va demisiona în zilele ce urmează, deputații Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) vor înainta o moțiune de cenzură împotriva activității Guvernului. Declarația a fost făcută de președinta aleasă Maia Sandu, în cadrul emisiunii În Profunzime, de la postul de televiziune ProTV Chișinău. 

În acest context, Maia Sandu a menționat că alegerile anticipate ar putea avea loc mai devreme de luna mai: „s-ar putea la sfârșitul lunii martie sau începutul aprilie dacă Guvernul singur își dă demisia”.

„Noi, vorbesc despre colegii din PAS din Parlament, ne rezervăm dreptul să înaintăm moțiune de cenzură împotriva Guvernului dacă acest Guvern nu demisionează în următoarele zile”, a precizat Maia Sandu.

Principala noastră revendicare este declanșarea mecanismului pentru alegeri anticipate. Ceea ce se întâmplă în Parlament astăzi și lucrurile care s-au întâmplat în acești doi ani sunt dovezi suficiente ca acest Parlament este discreditat, în mare parte sunt deputați care și-au schimbat partidul politic, au trecut deja în trei partide. (…) Noi considerăm că cea mai scurtă cale spre declanșarea alegerilor parlamentare este demisia Guvernului și de aceea insistăm și venim cu această primă revendicare. Noi am ieșit împreună cu oamenii ca să se audă încă odată glasul oamenilor. Dacă în următoarele zile nu vom vedea demisia Guvernului, atunci, cel mai probabil, colegii de la PAS din Parlament vor veni cu moțiunea de cenzură împotriva Guvernului. Noi auzim pe cei din celelalte partide, mai ales pe socialiști, care vorbesc despre faptul ca si ei își doresc alegeri parlamentare anticipate și caută soluții. Noi le oferim cea mai ușoară soluție, deci cel mai scurt drum către anticipate”, a spus Maia Sandu. 

Mii de oameni s-au adunat duminică, 6 decembrie, în Piața Marii Adunări Naționale pentru a cere demisia Guvernului și alegeri parlamentare. Protestul a fost organizat de PAS, iar mai mulți lideri politici din opoziție au îndemnat oamenii să participe. În PMAN au fost observați Pavel Filip, Renato Usatîi, Dorin Chirtoacă și alții.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X