Ministrul de Interne despre cum a ajuns și cum a ieșit din țară Gheorghe Nazaruc, apropiat al lui Bulgaru căutat la nivel internațional

Autor: , in Actualitate / Justiție / Social / 7 decembrie, 2020, 23:08 Etichete: , , ,

Interlopul Grigore Nazaruc, despre care se crede că ar fi mâna dreaptă a autorității criminale Grigore Caramalac, a intrat în Republica Moldova cu un alt nume care nu figura în baza de date a Poliției de Frontieră ca fiind dat în căutare, a declarat ministrul de Interne, Pavel Voicu. Totodată, oficialul a respins acuzațiile unor deputați care susțin că ar fi facilitat intrarea acestuia pe teritoriul țării pentru a destabiliza situația după alegerile prezidențiale. 

Potrivit Ministrului de Interne, Nazaruc a intrat în țară cu o altă identitate – Orlov, iar în baza de date care este la Poliția de Frontieră nu a figurat că este anunțat în căutare. Voicu a menționat că acest caz nu este individual pentru MAI, argumentând că sunt și mulți alți infractori dați în căutare. 

„Noi la moment avem în căutare avem 11.560 de persoane dintre care am reținut 3.257 de persoane. Din momentul când s-a stabilit că aceasta persoană Orlov, este Nazaruc, aflat în căutare pentru șantaj, am dispus poliției să întreprindă măsurile necesare pentru localizarea și reținerea acestei persoane. Persoana a reușit să iasă din țară, iar noi  prin intermediul serviciului SPIA, în colaborare cu colegii noștri din Ucraina, noi am știut și locul unde se află, am reținut acest infractor. El va fi adus în Republica Moldova și va fi deferit justiției”, a relatat Pavel Voicu.

Cât despre declarațiile deputatului PAS, Igor Grosu, precum că „o autoritate criminală din anturajul interlopului Grigore CaramalaC, pe nume Gheorghe Orlov”, ar fi intrat ilegal în Republica Moldova, lăsând să înțeleagă că a fost lăsat intenționat să treacă nestingherit frontiera de stat, Pavel Voicu a spus: „Pe ei îi interesează un singur infractor. Noi avem mai mulți infractori în căutare”.

Totodată, șeful de la MAI a comentat și declarațiile deputatului PD, Alexandru Jizdan, vizavi de cazul Nazaruc: „Cred că domnul Jizdan știe că îl căutam și pe domnul Plahotniuc și pe Șor și pe mai mulți. Nu a fost un caz individual. Au fost întreprinse toate măsurile, la fel fel cum se întâmplă în privința la toți căutații. O să vă convingeți că o să fie adus în fața instanței”.

În continuare, Voicu a spus că polițiștii au monitorizat timp de mai bine de o săptămână deplasările lui Nazaruc, dar nu au reușit să-l rețină pe teritoriul țării. Însă, prin intermediul serviciului SPIA, în colaborare cu polițiștii ucrainei, acesta a fost reținut pe teritoriul Ucrainei și urmează să fie adus în fața instanței. 

Amintim că la ședința de luni, moțiunea simplă împotriva lui Pavel Voicu a căzut luni din lipsă de cvorum, după ce fracțiunile PSRM, Șor și transfugii de la Pentru Moldova au boicotat ședința Legislativului.

Peste câteva ore, Ministrul Voicu a ieșit într-un briefing de presă, în care a prezentat raportul MAI pentru anul 2020.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X