Șoferul mașinii cu numere diplomatice, în care au fost depistate cutii cu anabolizante, pus sub învinuire

Autor: , in Actualitate / Justiție / 7 decembrie, 2020, 15:35

Șoferul microbuzului cu plăcuțe de înmatriculare a corpului diplomatic al Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă, reținut sâmbătă, 5 decembrie, la postul vamal Palanca, în care au fost depistate cutii cu anabolizante, a fost pus sub învinuire, anunță Procuratura Generală (PG).

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a preluat investigarea respectivului dosar, a dispus învinuirea șoferului pentru tentativă de contrabandă cu anabolizante și substanțe psihotrope și urmează să depună demers de arest pentru 30 de zile.

Substanțele au fost depistate în autoturism pe 5 decembrie de către Serviciul Vamal și Serviciul de Informații și Securitate, iar potrivit estimărilor, evaluarea lotului se cifrează la peste 8 milioane de lei.

Investigarea cazului este exercitată de PCCOCS, de comun cu autoritatea vamală, iar la această etapă se stabilește proveniența substanțelor și cercul de persoane implicate.

„Procuratura va reveni cu noi amănunte, în măsura în care acestea nu vor periclita avansarea investigațiilor”, anunță PG.

Potrivit legii, infracțiunea de contrabandă se pedepsește cu închisoare de la 3 la 10 ani în cazul persoanelor fizice, iar persoana juridică se pedepsește cu amendă în mărime de la 300.000 la 550.000 lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

Amintim că astăzi, 7 decembrie, deputatul fracțiunii PAS Lilian Carp cere Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) să-l revoce din funcția de ambasador pe Andrei Neguța și solicită Procuraturii Generale (PG) să investigheze cazul de contrabandă cu anabolizante în care a fost implicat un microbuz cu plăcuțe de înmatriculare a corpului diplomatic al Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă.

Vezi și: Un deputat PAS cere revocarea ambasadorului Andrei Neguța și solicită PG-ului să investigheze cazul de contrabandă cu anabolizante

Amintim că mai multe cutii cu anabolizante au fost depistate sâmbătă, 5 decembrie, în compartimentul pentru marfă al unui microbuz cu numere de înmatriculare arondate Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă.

Tentativa de trafic ilicit cu anabolizante a fost contracarată de ofițerii Serviciului Vamal și angajații Serviciului de Informații și Securitate la ieșirea din țară prin postul vamal Palanca.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X