Angajații MAI ar fi știut despre tripla identitate a interlopului Nazaruc la intrarea acestuia în țară. Reacția MAI

Autor: , in Actualitate / Politic / Social / 8 decembrie, 2020, 17:29 Etichete: , , ,

Ministrul de Interne, Pavel Voicu, ar fi mințit atunci când a declarat că MAI nu cunoștea despre cele trei identități ale interlopului Gheorghe Nazaruc, reținut recent în Ucraina. Redacția NordNews.md a intrat în posesia unui document care confirmă faptul că autoritățile din Republica Moldova au deținut, în momentul trecerii frontierei de stat, în noaptea de 13 noiembrie, datele referitoare la tripla identitate pe care o deține interlopul numit și „Jora Belțkii”.

NordNews.md, care citează „surse avizate” din cadrul Poliției de Frontieră, scrie că Pavel Voicu i-ar fi organizat „coridor verde”, mai exact trecerea prin zona verde a Aeroportului Internațional Chișinău.

Potrivit sursei, Gheorghe Nazaruc, alias „Jora”, care este și mâna dreaptă a liderului criminal Grigore Caramalac, alias Bulgaru, a trecut frontiera de stat a Republicii Moldova, având misiunea de a destabiliza situația din țară după alegerile prezidențiale. În noaptea de 13 noiembrie, Nazaruc a aterizat pe Aeroportul Internațional Chișinău, iar în timpul controlului vamal, polițiștii de frontieră nu au întreprins nicio acțiune de reținere.

Europol ar cunoaște despre toate cele trei identități ale lui Gheorghe Nazaruc, dat în căutare internațională. Astfel, „Jora Belțkii” pe lângă pașaportul cu numele Gheorghe Nazaruc, mai deţine un act de identitate moldovenesc înregistrat pe numele Gheorghe Chelmescu şi un paşaport eliberat de către autorităţile de la Moscova, în care figurează cu numele Gheorghe Orlov.

Toate aceste trei identități sunt incluse în baza de date a Europolului, la care, din 2014, are acces și instituțiile de forță din Republica Moldova. Prin urmare, acesta nu putea trece neobservată pe lângă polițiștii de frontieră, susțin jurnaliștii Nord News.

La adresa redacției NordNews.md a fost trimis un document care confirmă faptul că autoritățile din Republica Moldova au deținut, în momentul trecerii frontierei de stat, în noaptea de 13 noiembrie, datele referitoare la tripla identitate pe care o deține Gheorghe Nazaruc.

Nord News

Conform datelor oficiale, Gheorghe Nazaruc, este născut pe data de 27.01.1977, în satul Iezărenii Vechi, din raionul Sângerei. De asemenea, cetățeanul are o configurație atletică a corpului, părul negru și ochii căprui, informație regăsită în toate cele 3 acte de identitate pe care le deține Nazaruc.

Solicitată de Cotidianul, ofițera de presă a Ministerului Afacerilor Interne, Alina Zbancă, a declarat că tot ce ține de acest caz ministrul a comentat luni în cadrul conferinței. „Mai mult nu avem de adăugat nimic”, a precizat Zbancă.

Deputatul PDM Alexandru Jizdan a declarat că în preajma alegerilor prezidențiale, turul II, liderul unui grup criminal organizat, fiind în lista persoanelor anunțate în căutare internațională, ar fi trecut ilegal frontiera cu Republica Moldova. Mai mult, fostul ministru de Interne insinuează că acesta ar fi venit în țara noastră la solicitarea președintelui în exercițiu Igor Dodon, asta în cazul în care acesta câștiga scrutinul prezidențial și ar fi fost organizate proteste.

Deputatul PAS, Igor Grosu, a l-a acuzat pe Voicu de faptul că „o autoritate criminală din anturajul interlopului Grigore Karamalak, pe nume Gheorghe Orlov”, ar fi intrat ilegal în Republica Moldova, a trecut nestingherit frontiera Republicii Moldova, iar subalternii lui Voicu nu au intervenit nicicum.

Amintim că luni, 7 decembrie, Ministrul Afacerilor Interne Pavel Voicu a declarat în cadrul unui briefing de presă faptul că sistemul de identificare de la intrarea în țară nu l-ar fi recunoscut, deoarece acesta a intrat în țară cu altă identitate Gheorghe Orlov, care nu figurează în baza de date a Poliției de Frontieră.

Pavel Voicu a fost la un pas de a fi demis de Parlament, însă moțiunea simplă a căzut luni din lipsă de cvorum, după ce fracțiunile PSRM, Șor și transfugii de la Pentru Moldova au boicotat ședința Legislativului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X