Incidentul când Platon dă buzna în sediul CNPF însoțit de bodyguarzi: SPPS spune că nu-i asigură protecție controversatului om de afaceri

Autor: , in Actualitate / Politic / 8 decembrie, 2020, 17:34

Serviciul de Protecție și Pază de Stat (SPPS) susține că nu-i asigură protecție lui Veaceslav Platon, după ce controversatul afacerist a fost surpins cum a intrat în sediul Comisiei Naționale a Pieței Financiare într-un mod huliganic, însoțit de bodyguarzi și burscând oamenii de pază ai instituției, săptămâna trecută.

Vezi și: Modul huliganic în care dă buzna Platon în sediul CNPF: Cu bodygyarzi, sărind peste turnichet și bruscând paza

„Categoriile de persoane care beneficiază de protecție și pază din partea SPPS sunt expres prevăzute în art. 6 din Legea 134/2008 cu privire la Serviciul de Protecție și Pază de Stat. Or, cetățeanul Veceaslav Platon nu face parte din aceste categorii, și respectiv, Serviciul nu acordă protecție acestuia. Informația precum că Veaceslav Platon nu beneficiază de pază de stat a fost prezentată unor portaluri media, care, cu regret, nu au luat atitudine de mesajul Serviciului și au difuzat știrea în mediul online, dezinformând astfel publicul larg”, se arată într-un comunicat emis de SPPS.

Amintim că potrivit unor imagini postate de Safenews.md, Platon a ignorat procedurile instituției, a sărit peste turnichetul de la intrare, iar apoi, ajutat de mai mulți bodyguarzi, a bruscat oamenii din paza instituției și a intrat în ședința CNPF, care se desfășura la acea oră.

Potrivit reprezentanților CNPF, Veaceslav Platon nu a fost invitat la ședință. Acesta și-a făcut apariția însoțit de câteva persoane, unele dintre ele chemate de Comisie să fie prezente la ședință, altele nu. Ulterior între aceștia s-ar fi iscat un scandal.

De menționat este faptul că în cadrul ședinței urmau să fie discutate două probleme legate de Moldasig – facilitarea accesului administratorului special al CNPF în conducerea companiei de asigurări și acordarea specimenelor semnăturilor bancare pentru acesta ca să fie efectuate plățile în cadrul asigurării Cartea Verde.

Platon ar fi solicitat să fie urgentate avizele CNPF cu privire la administratorii Moldasig. Însă, potrivit legii, instituția are la dispoziție 30 de zile pentru a face acest lucru. Prin urmare, în cadrul ședinței nu ar fi fost găsit un compromis.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X