Platon cere Procuraturii să inițieze un dosar penal pe numele său. Scrisoarea SIS – „prostii” și „fantezii psihedelice”

Autor: , in Actualitate / Justiție / Social / 8 decembrie, 2020, 18:27 Etichete: ,

Veaceslav Platon a calificat drept „prostii” și „fantezii psihedelice” acuzațiile ce se conțin în scrisoarea semnată de directorul Serviciului Informații și Securitate (SIS), destinate Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), privind influențarea unor anumiți judecători. Omul de afaceri s-a arătat indignat și a cerut Procuraturii Generale să inițieze un dosar penal în privința sa, dar și a angajaților SIS.

„Cât de mult am obosit să reacționez la prostia asta interminabilă. Dar trebuie să arăt iar și iar, să explic, să resping acuzațiile făcute la comanda dracu știe cui. Am impresia că funcționarii publici din această țară sunt plătiți doar pentru a arunca r**** și că asta este cea mai importantă ocupație a lor”, s-a arătat indignat omul de afaceri, recent eliberat din penitenciar.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Platon „roagă” Procuratura Generală să intenteze în privința sa un dosar penal în baza faptelor expuse de SIS în care să-i audieze pe „acești mincinoși și babe de la piață, despre sursele fanteziilor lor psihedelice. Schemele și arhetipurile lor oferă motiv de distracție”.

Platon i-a numit pe angajații SIS „tovarăși cu responsabilitate socială scăzută” și spune că aceștia ar fi preluat, încă de pe timpurile lui Plahotniuc, „maniera de a arunca cu noroi peste toți fără nicio consecință pentru ei înșiși”.

„De aceea, voi îndrăzni să pun capăt acestei „dolce vita” și să rog Procuratura Generală să intenteze un dosar penal pe numele angajaților SIS care pregăteau scrisori mincinoase în privința Maiei Sandu și a Domnicăi Manole. Prima era învinuită de aceștia de trădare de Patrie și expediau scrisori către Comisia parlamentară la finele anului 2018. Cea de-a doua era învinuită de ei de comportament inadecvat unui judecător și se plângeau în privința ei la același CSM. Ar fi interesant din perspectiva zilei de astăzi să ascultăm acel delir pe care îl debitau ei atunci”, se menționează în mesajul lui Veaceslav Platon.

Amintim că Serviciul Informații și Securitate a solicitat într-o scrisoare adresată Consiliului Superior al Magistraturii să ia măsuri urgente în privința unor judecători care ar fi sub influența lui Veaceslav Platon.

Potrivit scrisorii, Veaceslav Platon recent acesta ar fi exercitat influențe asupra sistemului judecătoresc, cu scopul de a obține „soluții favorabile” privind companiile ale căror beneficiar efectiv este acesta.

Citește și: Incidentul când Platon dă buzna în sediul CNPF însoțit de bodyguarzi: SPPS spune că nu-i asigură protecție controversatului om de afaceri

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X